Raději neukazujte prezidentu Klausovi. Takto „hraje“ v kampani Zelených

02.10.2021 19:10 | Ze sítí

Podpořil bývalý prezident Václav Klaus Stranu zelených? Na první pohled se to může zdát, ale... Zdařilá koláž má na internetu úspěch. „Neziskové organizace zabývající se genderem a životním prostředím volí Zelené.“ Co na to Klaus?

Raději neukazujte prezidentu Klausovi. Takto „hraje“ v kampani Zelených
Foto: Repro. Facebook
Popisek: Václav Klaus se domněle objevil v kampani Strany zelených

Volební průzkumy Straně zelených příliš nadějí na postup do Poslanecké sněmovny nedávají. Aktivisté se proto těsně před volbami snaží zaujmout potenciální voličstvo všelijak. Nyní jim ke zviditelnění posloužil bývalý prezident Václav Klaus, který se dlouhodobě netají odporem k environmentalistickému socialistickému plánování, které nabízejí právě Zelení.

Aktivisté totiž využili záběr z jedné natáčené přednášky exprezidenta pro Vysokou školu ekonomickou, kde Klaus stojí před tabulí. Na tuto tabuli posléze zelenáči, pravděpodobně ve photoshopu, umístili své volební bannery.

Ty hlásají mimo jiné například to, že Zelení jsou údajně jedničkou (nejlepší) v ekologii, protože to říká nezisková organizace Hnutí Duha. Jakési Fórum 50 % na nich zase chválí Zelené za nejlepší a nejrovnější zastoupení žen na kandidátských listinách a za používání genderových kvót.

Imaginárního nadšeného potlesku se Zeleným dostalo od další jistě neziskové organizace Pulse of Europe. Od té údajně Zelení dostali, jako jediní ze všech českých stran, 12 hvězdiček z 12 za „programovou proevropskou orientaci“.

„V rámci ohlédnutí za svátkem sv. Václava připomínáme Václavův slavný ‚flipčárt‘. Na něm jasně ukazuje, že Zelení mají nejsilnější program v rámci ekologie, vzdělávání, proevropském přístupu, zastoupení žen... jo, a ještě jste, Václave, zapomněl na protikorupční program, tam jsme taky jednička.“ napsali ke kolážím žoviálně aktivisté a vyjádřili naději, že třeba i bývalá hlava státu bude volit tuto, podle průzkumů, jednoznačně marginální stranu.

Dalo by se soudit, že za tento humorný příspěvek se dostane marketérům v sekretariátu Strany zelených pochvalného poplácání po zádech. Na koláže zareagovaly jen na facebooku stovky lidí – pochvalným lajkem, komentářem nebo sdílením.

Co na takovou kampaň říká bývalý prezident Václav Klaus se zatím nepodařilo zjistit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…