Radiožurnál zítra znovu odvysílá projev Václava Havla z roku 1990

31.12.2014 12:31

Novoroční projev prezidenta Václava Havla z roku 1990 ukončí projekt Českého rozhlasu Znovu 89, který po celý letošní rok připomínal události předcházející pádu komunistického režimu. Projev odvysílá stanice Radiožurnál 1. ledna ve 13:10.

Radiožurnál zítra znovu odvysílá projev Václava Havla z roku 1990
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Radiožurnál Havlovým projevem symbolicky uzavře projekt Znovu 89, který posluchačům nabízel reportáže, rozhovory či dokumenty po celý uplynulý rok, uvedl šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný. Informace z revolučního roku 1989 přinášely nejen všechny stanice Českého rozhlasu, ale i speciální webové stránky a sociální sítě, připomněl.

Český rozhlas projektem Znovu 89 uctil pětadvacáté výročí sametové revoluce. Závěrečnou fázi odstartoval 17. listopadu koncert na Václavském náměstí, který navštívilo bezmála 20.000 lidí. Projekt Znovu 89 zaznamenal úspěch i na sociálních sítích – na Facebooku a Twitteru získal téměř 20.000 fanoušků. Do knižní podoby převedlo Znovu 89 nakladatelství Grada.

Znovu 89 navázal na loňský úspěšný projekt k výročí srpnové okupace 1968. Kromě politiky a střetu disentu s komunistickým režimem nabídl i náhled do tehdejšího každodenního života lidí. Informace autoři čerpali z dobového tisku, odborné literatury i od pamětníků.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…