Rajchl domluvil, předsedové pětikoalice mlčí. Až na Bartoše. Ale ozvala se Němcová…

16.04.2023 17:47 | Ze sítí

Ve čtyři hodiny odpoledne skončila demonstrace organizovaná Jindřichem Rajchlem (PRO – Právo, Respekt, Odbornost) pod heslem Česko proti bídě. Na demonstraci žádaly tisíce lidí demisi vlády Petra Fialy (ODS) a volaly „Fialovej hnus“. Petr Fiala je však neslyšel, protože je na cestě po Asii, kde se snaží otevřít dveře českým podnikatelům. Přistál v Manile. Zato předseda Pirátů Ivan Bartoš demonstranty slyšel dobře a poslal jim vzkaz. Ozvala se také senátorka Miroslava Němcová…

Rajchl domluvil, předsedové pětikoalice mlčí. Až na Bartoše. Ale ozvala se Němcová…
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Bartoš

V březnu svolal Jindřich Rajchl demonstraci, na kterou dorazily tisíce lidí. Teď po Velikonocích dokázal na Václavské náměstí dostat obdobný počet nespokojených občanů a slyšel od nich volání po demisi vlády Petra Fialy. Petr Fiala je však neslyšel, protože je na cestě do Asie, kde českým podnikatelům napomáhá posílit obchodní pozici. Momentálně pobývá v hlavním městě Filipín, v Manile.

Jiní členové vládních stran však hlasy demonstrantů slyšeli. Jako první se ozval předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Jsme v náročné situaci, obavy občanů z budoucnosti jsou tak pochopitelné a je třeba jim naslouchat. I proto za Piráty prosazujeme například navýšení rodičovské, rozšíření předškolní péče, připravujeme zákon pro zlepšení dostupnosti bydlení. Nebo jsme předložili návrh na ozdravení rozpočtu o 140 miliard, který zbytečně nezatíží domácnosti ani živnostníky,“ napsal Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Jedním dechem připomněl, že již zmíněná březnová demonstrace skončila útokem části nespokojenců na Národní muzeum, a to o demonstrantech něco nadpovídá.

„Bohužel mnozí organizátoři demonstrací jdou přesně proti zájmům našich občanů a země, protože na tom rýžují a sledují vlastní prospěch. Jsou mezi nimi lidé, kteří dlouhodobě podlézají Rusku a ohrožují naši bezpečnost, šmelináři, co spolupracovali s lobbistou Hrdličkou nebo hazardní lobby, či extremisté hlásající odchod z NATO, EU, nenávist k Ukrajině i segregaci malých dětí podle barvy pleti. Poslední demonstrace tak skončila snahou násilně vniknout do Národního muzea, kdy musely být evakuovány vyděšené rodiny s dětmi, co zde byly na výletu. Proti tomu se za Piráty vyhraňujeme a vyhraňovat budeme,“ upozornil Bartoš.

Ivan Bartoš promlouvá

Pár slov k demonstraci napsala také dlouholetá poslankyně a dnes senátorka Miroslava Němcová (ODS).

„Rajchlova bída proti Česku. Ukazuje se, že se Česko před obchodníky se strachem a nenávistí ubrání. Ubrání demokracii, svobodu i suverenitu, zůstane součástí NATO a EU. Bude pomáhat UA proti válečnému zločinci Putinovi a jeho teroristickému režimu. Prostě dobrá a slušná země,“ ocenila senátorka.

Miroslava Němcová promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

FEŤÁK A UBOŽAČKA OD ROHLÍKÚ, TO JE VLÁDNÍ GARNITURA!!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKAREL KRCH. , 16.04.2023 19:40:24

|  12 |  0

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…