Rakušan, Černochová, Langšádlová... Babiš vytáhl papír a házel důkazy

18.01.2023 14:30 | Ze sítí

CNN Prima News přinesla tiskový brífink prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO). Ten přečetl seznam těch ministrů, kteří dle jeho slov podporují protikandidáta Petra Pavla – a zdůraznil tedy, že Pavel je opravdu vládním kandidátem.

Rakušan, Černochová, Langšádlová... Babiš vytáhl papír a házel důkazy
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

„Mě fascinuje, že pan vládní kandidát odmítá, že je vládní kandidát. A já tady mám celý seznam vlády, která ho podporuje. Takže pan Fiala říká, že moji voliči jsou... Tomáš Garrigue Masaryk říkal, že už máme tu demokracii a teď potřebujeme nějaké demokraty. Takže Vít Rakušan podporuje Pavla, Bartoš, Válek, Stanjura, Černochová, Kupka, Baxa, Bek, Langšádlová, Šalamon a stranické sekretariáty Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, ODS, TOP 09 a Markéta Pekarová Adamová ho taky podporuje. Ti všichni ho podporují. Tak proč vlastně... Nemůžete se ho zeptat, proč říká, že není provládní kandidát, když je, a je to absolutně evidentní a jasné, ne?“ začal své vyjádření Babiš.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

„Deklaroval jsem opakovaně, že za naší vlády jsme vyhostili desítky takzvaných ruských diplomatů, v rámci kauzy Vrbětice. Vydali jsme ruského hackera Nikulina do Spojených států, kauza Skripal: jsme vyhostili tři diplomaty. Já jsem nikdy nejednal na ruském velvyslanectví, nikdy jsem nejednal s Putinem. Takže nechápu to, že v podstatě člověk, který byl vychován jako rozvědčík a samozřejmě ta rozvědka kdysi byla pod jasným řízením KGB, proč o tom mluví a je to samozřejmě nesmysl,“ vymezil se následně Babiš proti tomu, že by byl proruským kandidátem.

„Chci říct voličům a občanům České republiky, že pětikoalice dneska ovládá Sněmovnu, Senát, vládu i nejvyšší předseda Ústavního soudu je podporuje, pětikoalici, je proti Babišovi. Takže v momentě, když na Hradě bude někdo z pětikoalice, jako pan Pavel, tak samozřejmě ti lidé nebudou mít zastání. Tam nebude nikdo, kdo bude říkat: Já nesouhlasím s navyšováním daní. Já nesouhlasím s daněmi na nemovitosti. Přece každý náš občan má nějakou zahrádku, nebo byt, nebo chatu – a pan Pavel mluví o navyšování daní. Stejně mluví jak vláda, mluví pro euro, teď Chorvati zavedli euro a je tam obrovský nárůst cen, je pro Green Deal, je i pro omezování svobody slova. Takže on přesně se vyjadřuje, jak se vyjadřuje asociální vláda, která vlastně lidem nechce pomáhat, respektive pomáhá pod tlakem, pomáhá pozdě, takže je to absolutně jasný kandidát této vlády – a to by bylo špatně. Kdybych byl na Hradě, tak bych udělal všechno pro to, aby se daně nenavyšovaly a abych tam zastupoval lidi, kteří teď strádají, kteří teď nemají peníze na vysoké ceny energií a další věci,“ zmínil dál Babiš, jak chce oslovovat voliče.

„Nemyslím si, že občané České republiky jsou nějaké ovce, kterým zavelí nějaký předseda nějaké strany, a to se týká i mě, a budou volit podle toho, jak si to přeje nějaký politik. Já jsem přesvědčen, že ne, že každý má svůj rozum a ty výzvy, já myslím, že jsme to viděli u paní Nerudové, kolik významných vlastně osobností, herců vyzývalo na podporu paní Nerudové a i tak to nezafungovalo,“ dodal Babiš. 

A jaká je další Babišova strategie? „Zítra jsme v Benešově a v pátek jsme v Libereckém kraji. V pondělí budeme v Brně a v úterý budeme v Hradci Králové. V sobotu budeme mít poradu týmu a v neděli to nechci říkat, protože vy to komunikujete a potom mi to zbourají jako Jezulátko, takže nechte se překvapit, pošleme krásná videa,“ sdělil Babiš, že na Masarykovo nádraží v Praze, jak bylo v plánu, zřejmě nedorazí, neboť se potřebuje doléčit.

Co se týče hlasování o nedůvěře vládě, zde Babiš počítá, že do Poslanecké sněmovny na hlasování dorazí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuselapra , 18.01.2023 17:28:10
Ručíme za ukrajinský dluh a několik let jim budeme splácet procenta. Teď to podepsal Stanjura v Bruselu

|  6 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…