Rakušan prezidentem po Zemanovi nebude

22.12.2021 13:52 | Ze sítí

Ministr vnitra a šéf Starostů Vít Rakušan ukončil spekulace o své případné kandidatuře v prezidentských volbách v roce 2023. Chce se prý naplno věnovat práci na ministerstvu a v čele STAN.

Rakušan prezidentem po Zemanovi nebude
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda hnutí STAN, Vít Rakušan

„Chci ukončit spekulace o mé kandidatuře v nadcházejících prezidentských volbách. Nebudu se jich osobně účastnit,“ napsal Rakušan na Twitter a ukončil tak několik měsíců trvající spekulace o jeho možné kandidatuře.

„Snad jsem tím nezklamal vás, kteří ve mě vkládali jisté naděje, ale svoji sílu a čas opravdu musím dlouhodobě věnovat ministerské práci,“ vysvětluje vicepremiér důvody rozhodnutí.

 

 

„A pochopitelně i funkci předsedy hnutí, kde nás příští rok čekají volby komunálních prezidentek a prezidentů,“ dodává šéf Starostů.

 

 

Rakušan svoji kandidaturu dříve nevylučoval, ale oficiálně nikdy nic nepotvrdil. To ostatně neudělal ani další žhavý adept, lídr hnutí ANO Andrej Babiš, který ale již vyzval své podporovatele ke sběru 50 tisíc podpisů. Dále se hovoří o generálu Petru Pavlovi nebo ekonomce Danuši Nerudové. Prezidentské volby proběhnou začátkem roku 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…