Ransdorf něco chystá: Na shledanou zítra, soudruzi!

11.01.2016 10:52

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf má v posledních dnech plné ruce práce s vysvětlováním švýcarské kauzy. I tak si ale našel čas, aby odpověděl čtenářům ParlamentníchListů.cz na jejich dotazy. Při té příležitosti se zastal Ruska, rýpl si do USA i exprezidenta Václava Havla a nekompromisně odmítl islám na evropské půdě.

Ransdorf něco chystá: Na shledanou zítra, soudruzi!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

Anketa

Co soudíte o silvestrovském sexuálním násilí v Kolíně nad Rýnem a jiných městech v Německu?

hlasovalo: 11810 lidí

Čtenář ParlamentníchListů.cz, který se podepsal jako Honza Zjara, se obrátil na komunistického europoslance, neboť ho znechutilo, že Turecko a EU údajně zakázaly ruským letadlům operujícím v Sýrii používat jejich vzdušný prostor. Ruská letadla tak prý musí startovat z nejsevernějšího vojenského letiště v Olenegorsku a oblétávat vzdušný prostor EU a Turecka. Podle jeho názoru se tak Turecko i EU oficiálně přihlásily k podpoře ISIL. „U Turecka to chápu, ti byli vždy podvraťáci. A s takovou verbeží jsme v NATO. To už není ani klacek pod nohama Ruska, to je kláda. Co si o tom myslíte Vy?“ otázal se Ransdorfa.

Europoslanec dal čtenáři za pravdu, když uvedl, že je to vůči Rusům bojujícím v Sýrii na pozvání legitimní vlády podraz. „Rusové si v Sýrii vedou obdivuhodně, zkoušejí nové zbraňové systémy, snaží se minimalizovat rizika, které by přinesla vyčerpávající pozemní válka, ale s průběhem času se ukazují i jejich slabiny,“ připouští a poukazuje na tezi profesora Sivkova, který se nechal slyšet, že ekonomické fungování státu se stále více dostává do rozporu se zahraničně politickými ambicemi a s vojenskými reformami.

„Rusko bude muset udělat daleko více pro oživení své ekonomiky, aby pokrylo vojenské a zahraničně politické ambice,“ míní Ransdorf s tím, že ani Američané nejsou vůči tomuto riziku vůbec imunní. Jejich zbrojní rozpočet je prý předimenzovaný a činí více než rozpočet dvanácti následujících států vzatý dohromady.

Stejný čtenář také podotkl, že se blíží osmdesátiny Václava Havla. „Myslíte, že by bylo vhodné při této příležitosti vydat katalog obětí ‚mírových misí‘, které humanitární bombarďák podporoval? Byl by to asi velice rozsáhlý projekt, ale celý svět by viděl, jakého jsme tu měli giganta. A pokud ne, mohl byste, pane poslanče, jen tak krátce, již bez mé štiplavé ironie stručně pohovořit o jeho velkých chybách? Děkuji. Možná, že by to vyšlo i na celkem velký článek. Vím, že o něm jste již mnohokrát psal. Ale jeho pseudo-zásluhy by se měly našemu národu připomínat neustále,“ zkritizoval někdejšího československého a následně českého prezidenta.

Podle Ransdorfa existují dva Havlové – jeden skutečný a druhý jako mediální mýtus. Europoslanec míní, že skutečný Havel nebyl žádný myslitel, natož pak myslitel originální. Nebyl prý ani žádný spisovatelským géniem nebo v pravém slova smyslu demokratem. „Soud dějin nad tímto člověkem bude velmi příkrý. V jeho Zahradní slavnosti existuje postava likvidačního tajemníka Hugo Pludka. Havel si ve svých rolích československého a českého prezidenta něco na způsob likvidačního tajemníka zahrál také,“  má jasno komunistický europoslanec.

Na shledanou zítra, soudruzi!

Další čtenář zabrousil ke KSČM, jíž je Ransdorf členem. Zajímalo ho, jak by europoslanec hodnotil minulost strany, jaké momenty z dob komunismu odsuzuje, pokud se vůbec nějaké takové najdou, či proč padl v Československu komunismus.

Eurosposlanec odvětil, že svůj pohled na dějiny strany zveřejní v trilogii Na shledanou zítra, soudruzi!, která je prý před dokončením. „Minulý režim (který nelze označit za komunismus) padl proto, že se rozešel do značné míry se zájmy lidí kvůli tomu, že nevyužíval svých možností, a také vinou velkých chyb tehdejších politických špiček. Těmito otázkami se hodně zabývám v obou dílech Nového čtení Marxe. Invaze 1968 je dokladem toho, že politické problémy nelze řešit vojenskými prostředky,“ odpověděl čtenáři ParlamentníchListů.cz.

Muslimy v Evropě nechceme

„Pane Ransdorf, pokud budete nekorektní jako Trump a říkat věci tak, jak jsou bez obalu, budete mít velkou podporu mnoha voličů,“ doporučil europoslanci další čtenář ParlamentníchListů.cz. „Jen se ptám, proč se ustupuje islámu. To, že sedí na ropě, neznamená, že Evropa ztratí svoji morálku, svoji výchovu a stane se ‚zvířetem‘. Nebo o to tu jde? Stát se barbary, aby nás mohl někdo zvenčí ovládat?“ dal průchod svému znepokojení.

Europoslanec zdůraznil, že islám považuje za neslučitelný s evropskou civilizací. „Invaze muslimů do Evropy je proces řízený americkými a tureckými službami. Cílem tohoto procesu je podřízení Evropy a rozbití národních států, které jsou pro kapitálové špičky příliš demokratické,“ vysvětlil své stanovisko.

Plné znění otázek a odpovědí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…