Ransdorf začal opět plodit na téma Ukrajina. Podívejte se sami

09.03.2015 10:06

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf se v odpovědích čtenářům ParlamentníchListů.cz znovu vyjádřil k ukrajinskému Debalceve, kde dle něj mělo být před časem obklíčeno několik stovek vojáků ze zemí NATO. Vysvětlil také, proč se o město vedly tak intenzivní boje mezi separatisty a ukrajinskou armádou. Kromě jiného to má prý co dělat se sestřelením malajsijského letadla.

Ransdorf začal opět plodit na téma Ukrajina. Podívejte se sami
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Anketa

Jste pro znovuzavedení prezenční vojenské služby?

61%
39%
hlasovalo: 8814 lidí

„Nebylo by férovější přiznat, že vaše informace o stovkách Američanů, vojácích NATO, Polácích a dalších bojovnících ze zemí mimo Ukrajinu, byla mylná? Než to různě trapně zamlouvat? U mne jste se tedy tímto dost znevěrohodnil…“ napsal Ransdorfovi jeden ze čtenářů ParlamentníchListů.cz v narážce na politikovo tvrzení o 1200 vojácích ze zemí NATO údajně obklíčených v ukrajinském Debalceve.

Ransdorf v odpovědi uvedl, že jestli někdo lže, je to Západ, diplomaté a oficiální média. Za obzvláště půvabnou lež považuje europoslanec výstavu údajné ruské bojové techniky v Kyjevě, kde je prý mj. "ruský" tank, přičemž tento typ údajně ruská armáda ve výzbroji nemá. Zato ukrajinská prý ano. „Potěmkinovskou výstavu navštívil i český ministr Zaorálek za doprovodu České televize, aniž by si někdo z Ministerstva zahraničních věcí nebo z ČT zavčasu ověřil fakta. Podívejte se na rozbor celé věci na webu Střípky ze světa. Je to informace přeložená z Voltairenetu,“ doporučil Ransdorf tazateli.

Rozšifrování záhady pádu malajsijského letadla

Další čtenář poukázal na to, že Debalceve se nachází pár desítek kilometrů od místa, kde se loni zřítilo dopravní letadlo malajsijské společnosti s téměř třemi sty cestujícími na palubě. A protože vyšetřování příčin pádu stále probíhá, zajímalo ho, zda boje mezi ukrajinskou armádou a proruskými povstalci, měly co dělat i s touto skutečností.  

Komunistický europoslanec dal čtenáři za pravdu, když uvedl, že důvod intenzivních bojů o Debalceve je skutečně spoluurčený tím, že je to klíčové místo pro rozšifrování záhady sestřelení malajsijského letadla. Byl to prý jeden z důvodů, proč se ukrajinská armáda tohoto území zmocnila, a zároveň údajně jedna z příčin intenzivního zájmu „separatistů“ o kontrolu tohoto území.

Plné znění otázek a odpovědí ZDE

Ukrajině se Ransdorf věnoval i v článku, který krátce po půlnoci vyvěsil na ParlamentníchListech.cz. Zde se soustředil zejména na oligarchu a guvernéra Dněpropetrovské oblasti Ihora Kolomojského, který zřejmě rozšiřuje svoji moc na Ukrajině, jak se dá.

Ransdorf uvádí, že Kolomojského ozbrojenci obsadili městskou radu klíčového města Dněpropetrovské oblasti Krivoj Rog, jež prý produkuje 18 % rozpočtu Ukrajiny a vždy hospodařilo s přebytkem. Navíc se prý Kolomojskij chystá na říjnové komunální volby, a tak se množí násilné akty a zastrašování konkurence. A aby nic neponechal náhodě, zbrojí oligarcha údajně i pro případné parlamentní volby.

Komunistický europoslanec s odkazem na ukrajinské znalce uvádí, že Kolomojskij v současné době kontroluje sto poslanců Národní rady, kterým prý financoval volební náklady. Nyní se údajně objevila zpráva, že Kolomojskij v parlamentu zakládá přes své lidi novou stranu, Vozrožděnije (Znovuzrození, Renesance). Má mít zatím 22 poslanců a v čele by měli být lidé jako Vitalij Chomutynnik, Viktor Bondar´, Valerij Pisarenko. Zpravila o tom údajně televize TSN.

Celý článek ZDE 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…