Rath: Jde mi o kejhák. Přesto váhám, koho volit prezidentem

24.01.2018 14:20

Exhejtman Středočeského kraje a exposlanec David Rath se zamyslel na svém blogu na serveru Aktuálně.cz nad nadcházejícím druhým kolem prezidentské volby. Podle něj proti sobě stojí mediálním mainstreamem a elitami protežovaný profesor Drahoš, a prostým lidem preferovaný Miloš Zeman.

Rath: Jde mi o kejhák. Přesto váhám, koho volit prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Média nechtějí dát střetu jasné téma. Přitom tu jsou dvě celkem silná témata – zaplavování Evropy islámem, kterému eufemisticky říkají multikulturalismus, a postavení naší republiky v EU. V prvním tématu má dlouhodobě jasno jen Miloš Zeman, jenž je nekompromisně a konzistentně proti islámu. Profesor Drahoš v této problematice naopak očividně lavíruje,“ konstatoval úvodem své glosy Rath, jenž se domnívá, že Drahoš udělal v době vrcholící uprchlické krize zásadní politickou chybu, když se chtěl projevit jako dobrák a humanista a podepsal petici na podporu uprchlíků. 

„Zcela pragmaticky otočil a celkem kategoricky tvrdí, že vítačem není a nikdy nebyl. Změnit názor je jistě možné, ale jde o skutečnou změnu, nebo jen o taktický manévr?“ zeptal se následně Rath; osobně se domnívá, že jde jen o zastírací manévr. 

  • Původní text ZDE.

„Miloš Zeman je skutečně problematický prezident. Já sám bych mohl vyprávět. Andreje Babiše hájí presumpcí neviny do roztrhání těla a mým soudcům vyhrožuje profesní likvidací, pokud mně neodsoudí, jak si představuje, navzdory faktům. Kdo víc by si měl přát jeho konec na Pražském hradě, když ne já? Jde mi doslova o ‚kejhák‘. Přesto váhám a přemýšlím,“ řekl Rath.

Podle svých slov zvažuje, zda je pro něj víc hrozba vězení, nebo riziko postupného otevírání naší země islámu. „Jistě, ani jedno není v této chvíli jasné, ale jde o to si vybrat naznačený směr. Na rozdíl od všech ostatních voličů se mě tato volba dotýká ve zcela konkrétní osobní rovině. Dám přednost svému zájmu nebo zájmu naší země? Ostatní mají rozhodování o dost lehčí,“ podotkl dále Rath.

„Jaká škoda, že profesor Drahoš není v odmítání islamizace Evropy stejně pevný a nekompromisní jako Miloš Zeman. Pak bych to měl lehčí,“ uzavřel Rath.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…