Řidiči, pozor. Americký konvoj se blíží

27.05.2016 9:02

Americký armádní konvoj by mohl jet po železnici a ušetřit si tak náročný přesun na cvičení Saber Strike po přetížených českých dálnicích. Jenže podle velitele české části přesunu generála Štefana Muránského má konvoj demonstrovat možnost okamžitého zahájení přesunu v případě nutnosti.

Řidiči, pozor. Americký konvoj se blíží
Foto: Hans Štembera
Popisek: V areálu kasáren 17. listopadu si mohli lidé prohlédnout americkou vojenskou techniku zblízka. I přes nepříznivé počasí byl zájem velký

Průjezd konvojů americké armády ale může zkomplikovat dopravu. Hlavně na dálnici D5, kde silničáři finišují s opravami a kde podle informací rozhlasového dopravního zpravodajství byly i v pátek dopoledne kolony. Negativní dopad průjezdu amerického konvoje na dopravu přiznává také mluvčí ŘSD Jan Rýdl. „Předpokládáme, že americké konvoje zasáhnou do dopravy, nicméně předpokládáme, že maximálně sníží rychlost. Omezili jsme údržbu a zesílili směny odtahových služeb,“ uvedl.

Kolona má devět částí, které jedou minimálně s půlhodinovými rozestupy. Techniku doprovází státní a vojenská policie.

Cvičení Saber Strike má být vzkazem jak obyvatelům Pobaltí, tak i Rusku, že NATO se v případě krize hodlá svých členů zastat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…