Řidiči taxi počítají po víkendu s razantnějším protestem

09.02.2018 21:33

Řidiči taxi uzavřeli na pražském Strahově druhý den protestů proti službám typu Uber. Během odpoledne zhruba od 14:30 do 17:30 jezdili tam a zpět po magistrále mezi Holešovicemi a Muzeem. Znovu se chtějí sejít v pondělí ve 14:00. Kvůli nespokojenosti s tím, že protesty během tohoto týdne zásadněji pražskou dopravu nenarušily, chtějí po víkendu protestovat razantněji, uvedla místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolína Venclová.

Řidiči taxi počítají po víkendu s razantnějším protestem
Foto: Archiv
Popisek: Taxi

Řidiči taxi o alternativních přepravních službách tvrdí, že jde o nekalou konkurenci. Viní stát z toho, že vůči ní nic nepodniká. Podle Ministerstva dopravy se připravuje novela zákona, která podmínky pro taxi a služby typu Uber srovná. Hotová má být v horizontu týdnů.

Venclová po dnešním druhém dni protestů na Strahově vyjádřila nespokojenost s tím, že se nepodařilo výrazně narušit pražskou dopravu. Podle policejního mluvčího Jana Daňka dnes dopravní situace v metropoli byla stejná jako každý jiný pátek, byť bez protestu by byla plynulejší.

Premiérovi Andreji Babišovi (ANO), jehož přítomnost protestující taxikáři ve čtvrtek před začátkem protestu vyžadovali a kterého chtějí v pondělí pozvat k jednání, prozatím Venclová nevolala. V pondělí se podle ní protestující sejdou ve 14:00 a následně zahájí tvrdší protest. Pravděpodobně by tak nemuseli spoléhat pouze na pomalou jízdu, ale přistoupit například k blokádě.

Podle čísel organizátorů se protestu zúčastnila dnes zhruba tisícovka vozů, magistrát počet odhaduje na polovinu. O den dříve podle organizátorů dorazilo na 2000 vozidel, podle údajů magistrátu jich bylo kolem 1400.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…