Říkal jsem to už před dvaceti lety, upozornil Klaus. A tropil si žerty ze Sobotky

15.09.2015 21:53

Exprezident Václav Klaus se v rozhovoru pro server TN.cz znovu vyjádřil k uprchlické krizi. Z jeho úst mimo jiné zaznělo, že už před dvaceti lety varoval před rušením kontrol na hranicích, jenže tehdy ho nikdo neposlouchal. A hle, dnes se hraniční kontroly vracejí. Německá kancléřka Angela Merkelová se prý chová dětinsky.

Říkal jsem to už před dvaceti lety, upozornil Klaus. A tropil si žerty ze Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

„Pokud by se vyplnilo několik kdyby, současná situace by nenastala. Já jsem už před dvaceti lety kritizoval otevírání hranic a rušení národních států, ale nikdo mě neposlouchal,“ konstatoval Klaus. Za absolutně špatný nápad exprezident považuje kvóty na přerozdělení uprchlíků.

Hrozivé podle jeho názoru je, jak dětinsky se v této krizi zachovala německá kancléřka Angela Merkelová, která fakticky vystavila pozvánku všem migrantům, kteří o sobě budou tvrdit, že přicházejí ze Sýrie. Tato neschopnost říci NE! a určitá naivita multikulturalismu nás prý ohrožují.

Na rozdíl od svého nástupce v úřadu, Miloše Zemana, by prý však už nešel bránit hranice se zbraní v ruce. Vzhledem ke svému věku to nepovažuje za vhodné ani trochu. S malou nadsázkou ale prohlašoval, že se zanedlouho na hranicích se zbraní v ruce možná objeví premiér Bohuslav Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD).

V závěru prohlásil, že Češi se musejí v uprchlické krizi „zmátožit a neházet flintu do žita“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…