Roztomile blábolivý Kalousek pobavil Paroubka. Vzpomněl si na Švejka

07.06.2013 12:57

Komentář ministra financí Miroslava Kalouska ve čtvrtečním ČRo pobavil předsedu NS-LEV 21 Jiřího Paroubka. Zjednodušeně řečeno by ale podle něj někteří členové vlády neměli tolik chlastat.

Roztomile blábolivý Kalousek pobavil Paroubka. Vzpomněl si na Švejka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Není to tak dlouho, co ministr Kalousek neomaleně a musím říci, že i vtipně filosofoval o potenciální šavli pana prezidenta zavěšené vedle koruny a žezla českých králů při ‚odemykání‘ korunovačních předmětů na Hradě. Jak se zdá, pan prezident byl při zmíněné akci opravdu silně z formy,“ vzpomíná Jiří Paroubek ve svém prohlášení.

Podle něj ale včera v Radiožurnálu i ministr bojoval s vlastní indispozicí. „Bylo to příjemné rozptýlení jej slyšet tak roztomile blábolivého. Jak by to řekl rytmistr König z Písku v Osudech dobrého vojáka Švejka, pokud by na něj pan ministr při svém rétorickém výkonu omylem dýchl: (zjistiv nesporně situaci svým bystrým, zkušeným čichem), ‚Rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a vanilková‘,“ cituje Paroubek.

„Někteří pánové z vlády by neměli tak mocně chlastat. Smutný je už sám obraz vlády za tři roky její zkázonosné činnosti. Nechci ani vědět, zda ministr financí dostal za svůj bravurní rétorický výkon v Radiožurnálu šavli největšího chlastometra TOP 09, případně celé vlády od svého představeného, kterým je sám knížepán,“ pokračuje.

„Bylo by jen škoda, kdyby pan ministr po svém vynikajícím výkonu v Radiožurnálu, který nepochopila a tedy brala vážně snad jen tázající se redaktorka, chtěl pro velkou ostudu skončit. A sekat áčka dokud ho z vlády nevyhodí. Chci ho ubezpečit, že po jeho včerejší nesmírné ostudě udělá někdo z pánů z vlády třeba ještě dnes ostudu ještě větší. A na tu předcházející ostudu se zapomene. Tak to u této vlády prostě chodí,“ dodává s tím, že podle něj už mravní zchátralost současné vlády nezná mezí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…