Rudá záře nad Ústím. Komunisté předběhli úplně všechny

26.09.2012 12:22

Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) má podle předvolebního průzkumu, který pro Českou televizi zpracovaly agentury STEM/MARK a SC&C, reálnou šanci na zvolení do zastupitelstva Ústeckého kraje. V průzkumu získala tři týdny před krajskými volbami čtyři procenta hlasů. V kraji zmítaném sociálními problémy by zvítězili komunisté s 22 procenty hlasů.

Rudá záře nad Ústím. Komunisté předběhli úplně všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Druhá ČSSD by získala 20,5 procenta, třetí ODS 14,5 procenta a čtvrtí Severočeši.cz 11,5 procenta. Hranici pěti procent by překonala i TOP 09 (5,4 pct.). Pokud by se v té době konaly krajské volby, kromě komunistů by si všechny strany zastoupené v současném krajském zastupitelstvu pohoršily. Vládnoucí ČSSD by přišla o přibližně o 10 procentních bodů a její koaliční partner ODS asi o šest bodů.

Více než dvě procenta hlasů by podle průzkumu získaly také Národní socialisté - levice 21. století (3 pct.), PROkraj!, Občané městu, město občanům, Nespokojení občané!, Strana práv občanů zemanovci a Strana svobodných občanů (shodně 2,5 pct.). Dvě procenta hlasů průzkum přiřkl České pirátské straně a Straně soukromníků ČR. Statistická chyba se podle autorů průzkumu pohybuje mezi 1,2 a 3,4 procenta.

Dnes zveřejněné výsledky průzkumu agentur STEM/MARK a SC&C se výrazně liší od výsledků agentury ppm factum pro Český rozhlas, která sbírala data počátkem září. Podle nich by v kraji vyhrála ČSSD s 21,5 procenty hlasů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …