Ruská válečná loď zasažena. Silný výbuch rozbíjel okna a dveře v okolí

26.12.2023 14:49 | Monitoring

Podle ruského ministerstva obrany poničilo ukrajinské letectvo v noci na dnešek velkou výsadkovou loď Novočerkassk kotvící v krymském městě Feodosija. Ukrajinští představitelé již předtím tvrdili, že loď byla ukrajinskými silami zničena.

Ruská válečná loď zasažena. Silný výbuch rozbíjel okna a dveře v okolí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Krymský poloostrov

„Při odrážení útoku ukrajinských ozbrojených sil dnes v noci na základnu ve Feodosiji byla poškozena velká výsadková loď Novočerkassk," uvedlo ruské ministerstvo obrany. Již předtím velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk napsal, že flotila v Rusku se stává menší a menší. 

„Ruské okupační úřady vyzývají obyvatele Feodosije, aby na sítích nepublikovali fotografie přístavu. Velký požár byl lokalizován... když ustaly výbuchy... obyvatelé žijící u přístavu budou evakuováni... Řekl bych, že situace je nadmíru výtečná," poznamenal k události na sociální síti analytik Michael Romancov.

„Rusové v obavě z ukrajinských útoků přesunuli část své černomořské flotily ze Sevastopolu do Feodosije a Novorosijsku. Ani jeden z těch přístavů není pro námořní flotilu úplně vhodný, ale Rusům nic jiného nezbývá. Mimochodem černomořská flotila a možnost jejího pohybu z Černého do Středozemního moře je dávnou strategickou prioritou Ruska, kvůli které vznikaly válečné střety už v 19. století. Ukrajinci si teď asi jednu ruskou válečnou loď našli i ve Feodosii. Pár hodin už běží záběry zásahu na několika kanálech a vypadá to impozantně," řekl diplomat Martin Svařovský.

A sociálními sítěmi se šíří i snímky ze zásahu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

NATO zničilo tu loď, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseQ , 26.12.2023 15:32:51
Ukrajina nemá prostředky k útoku na takovou vzdálenost. Předpokládám, že ta loď byla zaměřena pomocí družice a stejným způsobem byla i naváděna raketa. Ukrajina nemá, pokud vím, vojenské družice, takže je to práce USA.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…