Ruský opoziční novinář odevzdaně: Car Putin dělá přesně to, co lidé chtějí. Včetně té války

04.09.2016 21:56

Server Tapolitika.cz přinesl český překlad komentáře ruského novináře Arkadije Babčenka k situaci v Rusku. Popisuje, že Putin není žádný diktátor. Putin je car, kterému jiní předali do rukou moc, aby Rusko opět pozvedl. Putin toto přání vyslyšel a po mnoha letech rozšířil ruské území o ukrajinský poloostrov Krym. A lid mu tleská. Lid se totiž chce vymezovat proti Spojeným státům, lid chce vidět pokořenou Ukrajinu. Válka ruskému lidu nevadí.

Ruský opoziční novinář odevzdaně: Car Putin dělá přesně to, co lidé chtějí. Včetně té války
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Ruský prezident Vladimir Putin se těší podpoře svých občanů. Lidé opravdu chtějí, aby byl u moci. Není to diktátor, jenž by se dral hlava nehlava k moci, je to muž, který post nejmocnějšího muže v zemi obsadil na žádost druhých. Taková je realita. Rusům se totiž líbí pocit, že se zase jednou rozšířilo území jejich státu. Líbí se jim pocit převahy nad Ukrajinou, líbí se jim, že se znovu mohou vymezovat proti Spojeným státům.

Osamocený novinář, jenž je přesvědčen, že to Putin opravdu nedělá dobře, může prý jen těžko bojovat proti milionům lidí, kteří věří, že jim Putin navrací pocit hrdosti. Tito lidé mají pocit, že liberálně smýšlející lidé spíše škodí znovu se vzmáhajícímu Rusku a možná by nebylo od věci tyto liberály pověsit. Chtějí silnou armádu.

Celý překlad naleznete zde.

„Mně už zbývá jen ironie a výsměch. Postavím se stranou, aby mě kola nerozdrtila. Hlavně abych nepřekážel a nezdržoval. Budu přihlížet, jak se tahle bezhlavá lokomotiva s neschopnými strojvůdci a pasažéry pištícími v radostném opojení v zasviněných vagónech, které oni vidí v růžových barvách, řítí plnou parou k útesu. Válka, to je požehnání, ať všechno táhne do…,“ uzavírá roztrpčeně novinář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…