S dnešní demonstrací nemáme nic společného, tvrdí Holešovská výzva

17.03.2012 13:47

Protivládní demonstraci, která se má dnes konat na pražském Václavském náměstí, nesvolala Holešovská výzva. Její představitelé to oznámili na svém webu. Zároveň se distancovali od iniciativy Skutečná demokracie (SKDE), jejíž členem je kontroverzní pražský taxikář Zdeněk Ponert.

S dnešní demonstrací nemáme nic společného, tvrdí Holešovská výzva
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Demonstrace proti vládě se přemístila před Českou televizi

Podle Holešovské výzvy SKDE porušila pravidla hnutí a navíc při jedné z pražských demonstrací vyvolala násilný incident před budovou České televize. Holešovská výzva organizovala ve čtvrtek a v pátek protivládní protesty, kterých se zúčastnily tisíce lidí.

Podle vedení Holešovské výzvy se SKDE k hnutí přihlásila na konci ledna při konferenci v pražském Hloubětíně. Při takzvaném celonárodním protestu požadujícím kromě jiného demisi vlády premiéra Petra Nečase (ODS), který se uskutečnil ve čtvrtek a v pátek, však prý SKDE porušila stanovená pravidla.

Násilí před Českou televizí

"Iniciativa zcela porušila veškerá demokratická pravidla svévolnou změnou obsahu protestu a webu Národní rady, jehož byla pouze správcem. Vrcholem byl násilný incident před ČT v Praze," píše se na internetových stránkách Holešovské výzvy. Její představitelé také uvedli, že SKDE už není součástí jejich hnutí.

Autoři Holešovské výzvy nedávno vyzvali vládu, aby do konce února odstoupila. Oznámili, že pokud kabinet na jejich požadavky nezareaguje, uspořádají "celonárodní protest". Požadují také odchod prezidenta Václava Klause, zastavení reforem i církevních restitucí.

Na dnešní odpoledne byla svolána další demonstrace na pražské Václavské náměstí, představitelé Holešovské výzvy však upozornili, že dnes žádné protestní akce nepořádají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…