STANařka: Bartoš je hodný člověk

29.08.2021 18:46

Zastupitelka v Dolních Břežanech a kandidátka za koalici Pirátů a Starostů ve sněmovních volbách Barbora Urbanová, která je též asistentkou předsedy STAN Víta Rakušana, se na svém twitteru rozepsala, proč by chtěla šéfa Pirátů Ivana Bartoše v premiérském postu. Popsala, že se jí líbí, jak Bartoš mluví anglicky a „spoustu toho ví“ či že „Piráti i STAN chtějí to samé, jen jinak“. Rozhodla se zaběhnout i do osobních detailů.

STANařka: Bartoš je hodný člověk
Foto: Starostove-nezavisli.cz
Popisek: Barbora Urbanová

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí
Urbanová, jež ve volbách startuje na středočeské kandidátce koalice Pirátů a Starostů ze dvanáctého místa, na svém twitteru dala průchod myšlenkám, proč jako členka starostů chce, aby se stal premiérem šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Urbanová tvrdí, že Piráti i STAN „chtějí to samé, jen jinak“. „Chceme změnu, dělat dobře svoji práci, dělat ji pro lidi. Cíl je stejný, nástroje jsou občas jiné. Proto nám to funguje. Proto by byl Ivan Bartoš i mým premiérem, ačkoliv ze zjevných důvodů bych to chtěla i pro Víta Rakušana,“ shrnuje Rakušanova asistentka.

Šéfa Pirátů líčí jakožto „hodného člověka“. „Jsou to věci, které se podceňují, ale zažila jsem ho v desítkách situací, kdy nemusel, ale nabídl pomoc lidem, které prostě náhodou potkal. Myslím, že vypočítavost poznám, tady prostě není,“ myslí si o Bartošovi. Ten je podle ní i pracovitý.

A „má neuvěřitelně energie“. „Oba s Vítkem teda, a ještě se navzájem neštvou. Kampaň je už několik týdnů neuvěřitelně náročná, málo se spí, hodně jezdí. Vždycky jsou milí na lidi. Únavu nedávají znát, myslím, že když jsou mezi lidmi, ani ji necítí. Dávají do toho všechno,“ popisuje kandidátka do Sněmovny.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Líbí se jí na pirátském předsedovi také to, že mluví anglicky a „spoustu toho ví“. „Umí skvěle anglicky, zná a ví spoustu věcí, ale nikdy se tou znalostí nepovyšuje, nikdy jsem neměla pocit, že jsem vedle něj úplně hloupá (a co si budeme, spíš jsem, než nejsem), protože každý názor, vhled, příspěvek do diskuse on považuje za nosný,“ zní od Urbanové.

Své chyby podle ní Bartoš dokáže uznat a píše, že to podle ní „je člověk jako my, kterému občas něco ulítne“. „Sama vím, jak mi pomohlo pochopení, že nevím všechno, ani nemůžu. Proto věřím, že nám všem prospěje, pokud budeme mít premiéra, který bude umět říct ‚tohle nevím, ale poradil jsem se s tím a tím‘,“ shrnuje.

Kandidátka nadšená z pirátského předsedy se rozhodla zaběhnout i do detailů. „Doufám, že mi odpustí, že budu trochu osobní. Jsem dítě rozvedených rodičů a měla jsem to štěstí, že jsem měla super nevlastního tátu. Myslím, že i Ivan je skvělý nevlastní táta, z mnoha důvodů a při pozorování různých situací. Takových chlapů já si budu vždycky vážit,“ podotkla.

Závěrem pak k pirátskému šéfovi, který vzbudil v posledních měsících rozruch, když se šířily jeho názory z roku 2009, ve kterých stálo, že „by se nebránil muslimské Evropě“, že hlasoval proti vstupu Česka do Evropské unie či že mu vadil zásah NATO v Jugoslávii a jeho schvalování tehdejším prezidentem Václavem Havlem, doplňuje, že právě s ním a Rakušanem mají „šanci tu hydru, která nám ovládá naši zemi, porazit“.

„Nebude vždycky všechno ideální. Těm dvěma ale můžeme věřit, že to strašně chtějí, víc než funkce, peníze, klid ve vlastní straně či slávu. A jedině tenhle motiv může zlo porazit,“ píše Rakušanova asistentka usilující o Sněmovnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …