Samková podala žalobu na matku oběti mačetového útoku z Boru

24.03.2012 15:58

Advokátka Klára Samková, která zastupuje útočníky s mačetami z baru v Novém Boru, strhla na sebe pozornost tím, že podala trestní oznámení na matku muže, který byl nejvíc posekán mačetou. Ta totiž o ní prohlásila, že se chce zviditelnit a dostat se do parlamentu. Samková naopak kritiku odmítá. Stejně jako srovnávání útoku v baru s případem popálené Natálky.

Samková podala žalobu na matku oběti mačetového útoku z Boru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Samková totiž nechce nechat do sebe kopat a nechat matku říkat nepravdivé věci. Třeba jako že prý nutí schválně své klienty lhát apod. Nechce do sebe nechat kopat, protože podle ní je to likvidační obvinění pro advokáta.

Na námitku, že iDnes.cz o ní teď mluví, že chce rozeštvávat skupiny a chce se zviditelnit, reaguje: „Ta paní žije mimo realitu a napadá mě v mé profesi a v mém živobytí. To nemůže dělat,“ brání se v rozhovoru pro server iDnes.cz Samková, že se přece nezviditelňuje a jediné čím těží je, že že dostává peníze za svou práci.

Pochybnosti ohledně výpovědi Roma, který na policii tvrdil, že šel zrovna náhodou kolem, působí nevěrohodně. Samková odmítá, že by se ona sama za to přičinila. Sama tvrdí: „Maximálně mu mohu říct: kurník, jestli se chlape přiznáš, tak tě z toho opravdu nedostanu. To je asi tak standardní rada, kterou by dal každý advokát svému klientovi,“ komentuje Samková v rozhovoru.

Mačety už v baru byly

Samková dále odmítá srovnání s případem popálené Natálky. Podle ní je zde zásadní rozdíl, že tam byl úmysl party chlapců, kteří měli úmysl vypálit rodinu kvůli romskému původu. Naopak situace v Boru nebyla předem domluvená a nebyl tam podle ní rasový podtext.

I když Samková naznačovala, že justice pracuje na objednávku, tak se nebojí, že by proces nepostupoval, jak má.

Její klienti tvrdí, že ty mačety už v hospodě byly. V případu jsou další sporné věci, třeba i účast nejmladšího Denise Husáka, kdy není jisté, že na tom místě opravdu byl.

Mačetový útok se odehrál 7. srpna 2011, kdy do baru v Novém Boru vtrhla pětice Romů, kteří napadli hosty mačetami. Jeden z nich skončil s těžkými zraněními. Celý útok je zaznamenán na kamerách. Během vyšetřování ho policisté ohodnotili jako pokus o vraždu. Útoku předcházel konflikt dvou romských skupin.

Z pětice obviněných se jeden skrývá v zahraničí, další se nedávno navrátil z Velké Británie do Česka, aby se přiznal.

reklama

autor: afk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…