Samková z Václaváku: Demisi Fialy? Ne, odvést do vyšetřovací vazby

16.09.2023 15:17 | Reportáž

„Nechci patřit na Západ, kde svoboda, rovnost a bratrství je jenom pro vybraný klub. Pro klub, který pokračuje ve vykořisťování Afriky a my ji v tom v podstatě pomáháme,“ prohlásila hned na začátek svého projevu na protivládní demonstrace na Václavském náměstí Klára Samková.

Samková z Václaváku: Demisi Fialy? Ne, odvést do vyšetřovací vazby
Foto: Repro Youtube
Popisek: Advokátka Klára Samková na demonstraci 16.9.

Samková dodala, že teď máme nést zodpovědnost za něco, co se děje v Africe, i na Ukrajině. „Takže toto beze mě, a předpokládám, že i bez vás. Francouzi zapomněli říct, že v tom jedou dál, takže bez nich, bez nás, a bez EU,“ vzkázala Samková.

Posteskla si, že jako země nekolonizující a nekolonizovaná nemáme instinkty. Kdyby v Africe utratili 120 miliard za zbraně, bylo by jim jasné, že je to výpalné, které ji má udržet u moci.

Zmínila, jak u Fialy byla požadovaná demise. „Nesouhlasím, já žádám, aby byli odvedeni, do vyšetřovací vazby a před soud. Už jednou jsme nesoudili ty, kdo pozvali okupační vojska. Tím můžeme za to, že je zvou nyní. To už by stačilo. Dvakrát a dost,“ uvedla.


Demonstrace Česko proti vládě.

EU se dle Samkové rozpadá. Příliš pomalu na její vkus, ale je to tak. Členové mají nepřekonatelné rozpory a zájmy. „Jaká je naše zahraniční politika?“ ptala se. Byla zde trojdohoda, V4, Rakousko - Uhersko. „Pojďme hledat cestu k celku ve střední Evropě, který bude držet pohromadě,“ vyzvala.

Dále zmínila heslo „nejsme jako oni“. A souhlasí s ním. Současní politici totiž převzali moc za příslib beztrestnosti pro minulý režim. „Nejsme jako oni. Každý politik má být za své činy souzen. A Fiala bude vysvětlovat mezinárodní i ekonomickou politiku. Toho se chci dožít,“ pravila.

Upozornila, že účastníci se hlásí k vlastenectví, i husitství. „Už by bylo načase navázat na jiné tradice, než bitvu u Lipan,“ vzkázala směrem k Alternativě a tím své vystoupení zakončila.

Nejsou léky. Oni postihují naše děti...

 

Anketa

Jak s odstupem času vzpomínáte na Miloše Zemana?

hlasovalo: 25737 lidí
Samkovou mezi řečníky doplnil odborář Bohumír Dufek. "Kam jsme se dopracovali? Šest Čechů z deseti vychází velice obtížně se svým rozpočtem. Každý pátý člověk vydává 40 procent příjmů na bydlení. Každá desátá rodina nemá žádnou finanční hotovost. To je ta Fialova prosperita," rozhorlil se Dufek.

"Jurečka se stal symbolem ožebračování důchodců! Český průměrný důchod je polovina minimální mzdy v Německu," burácel Dufek a dav křičel: Hanba, hanba! Poukázal i na chybějící léky v Česku. "Co to je za morálku, že nám vlastně de facto nechají postihovat naše děti? Myslím si, že je to jedna z velkých blamáží naší vlády. Již sedmé čtvrtletí za sebou se snižuje reálná mzda a tím se snižuje životní úroveň. Naši podnikatelé stále brečí, že na mzdy nemají. Konsolidační balíček, který byl občanům předložen, je neskutečný omyl, neřeší žádné zadlužování České republiky," dodal Dufek.

"Občané musí šetřit na potravinách, ale zisky nadnárodních řetězců dále rostou. Drzý Lidl porušuje i české zákony," řekl Dufek.

Dostál z Václaváku: Měli odvahu zasedat v Kyjevě, ale před vlastní občany se bojí

"Mám pro vás smutnou zprávu. Jihokorejský prezident těsně porazil Petra Fialu v mezinárodním průzkumu o nejhorší státníka. Dnes tedy demonstrujeme proti druhému nejhoršímu premiérovi na světě," podotkl úvodem svého vystoupení Ondřej Dostál. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) podle něj pak nemá léky, ale nebude mít zanedlouho lékaře.

"Je úžasné, že jste v tak velkém počtu dorazili. Řeknu vám jen několik slov, které jsou nejčerstvějšími informacemi. Novela zákoníku práce se týká lékařů i záchranářů. Lékaři mají prodlouženou pracovní dobu, a to tak, že pokud přistoupí na zvýšený počet hodin, budou místo roku pracovat 16 měsíců. Budou takoví lékaři schopni dobře ošetřovat vás, pacienty? Nebudou," sdělila někdejší senátorka a lékařka Alena Dernerová.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29570 lidí
Ta varovala také před tím, že bude chybět kontinuita v péči u pacienta, což hrozí vyšší chybovostí. "To, co budou lékaři dělat, nebude proti vám, ale proti novele zákona," poznamenala dále Dernerová.

"Doufal jsem, že pan premiér Fiala či pan ministr Válek mezi nás přijdou. Doufal jsem, že když měli tolik odvahy, aby zasedali v Kyjevě, nebudou se bát přijít pod sochu svatého Václava před vlastní občany," uvedl Dostál a opakoval, jak v Česku chybí penicilin. 

"Léková krize samotná je důvodem k vládní demisi," poznamenal dále Dostál.

"Pokud vláda má přejít do kompetentních rukou, musíme držet spolu. Odhoďme ega a rozbroje! Buďte jednotni!" vyzýval Dostál a ptal se lidí, zda by chtěli, aby dál vládla koalice Spolu. "Ne! Demisi," ozývalo se z davu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Souhlas , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 16.09.2023 15:56:13
Sečíst škody, přidat lži a podvody a řádně ocenit dle práva,,Hádám že pod tři roky by nešel ani jeden,,A Cernochove za podporu války, šmeliny a předražené nákupy 2x víc,,

|  12 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …