Schůzkou s Babišem dnes Sobotka uzavře bilancování s členy vlády

13.12.2016 6:20

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes odpoledne ukončí bilanční schůzky s členy vlády jednáním s vicepremiérem a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). S ministry se schází od poloviny listopadu, hodnotí s nimi dosavadní úspěchy a plánuje úkoly do zbytku volebního období. Babiš smysl schůzek dříve zpochybnil a označil je za marketingovou kampaň ČSSD. Sejít se s premiérem měl už minulý týden, omluvil se ale kvůli nemoci.

Schůzkou s Babišem dnes Sobotka uzavře bilancování s členy vlády
Foto: Hansniko Štembera
Popisek: Interpelace na premiéra Bohuslava Sobotku. Řešil se například i Fidel Castro. Padouch nebo hrdina?

Sobotka se proti Babišovi začal v poslední době výrazněji vymezovat, naposledy o víkendu označil Babiše za neférového hráče, protože v politice využívá doping v podobě svých médií a firem. Širšímu vedení ČSSD také řekl, že sněmovní volby budou jen soubojem sociální demokracie s ANO. Babiš nicméně nepředpokládá, že by o tom se Sobotkou dnes mluvil. "Pan premiér za stolem, za zavřenými dveřmi nikdy o tom nemluví. On dělá všechno pro média," řekl o víkendu.

Sobotka Babišovi mimo jiné vytýká, že přišel s návrhy změn v elektronické evidenci tržeb. Systém si podle něj chybným postupem sám rozbíjí. Babiš zase premiéra obvinil ze lži, když nedávno ve Sněmovně prošla novela o střetu zájmů. Premiér podle předsedy hnutí ANO tvrdil, že předpis nepostihne současné ministry, v případě podpisu prezidentem Milošem Zemanem by ale měl zákon významně ovlivnit Babišovo podnikání.

Bilanční schůzky s vicepremiéry si nechal Sobotka až na závěr cyklu schůzek. Oba opakovaně vyzval, aby zvážili změny v čele resortů, které drží jejich strany. Oba předsedové to odmítli. Předsedovi KDU-ČSL Pavlu Bělobrádkovi nakonec Sobotka nenavrhl výměnu žádného lidoveckého ministra.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…