Server vypustil videozáznam z březnového vystoupení policejního šéfa. O reorganizaci policie mnohé napoví

27.08.2016 8:58

Vedení policie ještě počátkem letošního března počítalo s tím, že Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) se bude dál rozvíjet. Necelé tři měsíce před tím, než vedení policie oznámilo reorganizaci elitních útvarů, totiž předstoupil před detektivy z ÚOOZ policejní prezident a na pódiu hovořil o tom, co útvar čeká v letošním roce včetně toho, kolik tabulkových míst má jeho šéf Robert Šlachta obsadit. Videonahrávka ze setkání podle serveru iDnes.cz naznačuje, že v policii se tehdy s reformou, v jejímž důsledku ÚOOZ i Šlachta skončili, nepočítalo.

Server vypustil videozáznam z březnového vystoupení policejního šéfa. O reorganizaci policie mnohé napoví
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policejní prezident Tomáš Tuhý i jeho náměstek Zdeněk Laube ještě 8. března počítali s tím, že se elitní protimafiánský útvar ÚOOZ bude rozvíjet. Vyplývá to z jejich vlastních slov adresovaných detektivům z útvaru.

Celý text je ZDE

Na dvouhodinovém setkání s nimi hovořili o celoročních plánech, mluvilo se o nových tabulkových místech, jež se mají do konce roku obsadit, i o tom, jak těžké je přidat policistům peníze. Debata byla velmi konkrétní a nic nenasvědčuje tomu, že by vedení policie nějakou reformu připravovalo. Řečníky na pódiu po celou dobu snímala kamera. Její záznam má MF DNES k dispozici.

Nešlo přitom o žádnou tajně pořízenou nahrávku – kamera snímala oficiální „roadshow“, během které policejní prezident seznamoval své podřízené s tím, co vedení policie udělalo a jaké jsou jejich další plány. O tom, že by ještě letos měla vzniknout nová centrála proti zločinu, nepadlo ani slovo. Naopak – plánovalo se například nabírání lidí v ÚOOZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…