Sex s kulturistou: Učitel bavil Česko. Teď pobaví znovu. Vysvlečený

05.01.2021 11:43

„Žabomyší válka“ se rozhořela mezi vysokoškolským pedagogem Antonínem Dolákem a herním vývojářem Danielem Vávrou a z obou stran se začaly ozývat hrozby. Pedagog natočil 12 videí, a nyní je smazal, prý si nechce ubírat energii, kterou potřebuje na něco jiného. Na co? Možná na Filozofické divadlo, ve kterém simuluje „sex s kulturistou“ nebo „sex ředitele s milenkou“.

Sex s kulturistou: Učitel bavil Česko. Teď pobaví znovu. Vysvlečený
Foto: Repro Youtube
Popisek: PhDr. Mgr. Antonín Dolák, Ph.D.

Někteří lidé mají natáčení videí na server YouTube jako svého koníčka, jiní se dokonce díky monetizaci tvorbou obsahu živí. Není jasné, jak je tomu u Antonína Doláka, doktora filozofie z Ostravské univerzity, ale jedno je jisté, vytváření videí ho baví. Jinak by jich za sedm let nevytvořil 6843. A pokud bude pokračovat stejným tempem, hranici sedmi tisíc překoná velice brzy.

Statistika kanálu Antonína Doláka
Zdroj: SocialBlade.com:

Politické smýšlení Antonína Doláka není těžké odhalit, jako příklad za všechny může sloužit tento titulek minutového videa: „Levice a socialismus tobě peníze nevezme, už to konečně pochop! Dá ti kvalitnější veřejné služby“, ve kterém se ohrazoval proti myšlence, že by komunismus a socialismus chtěl lidem vzít peníze na daních. „Vám nikdo prachy vzít nechce, proboha svatého. Socialismus a komunismus chce vzít prachy těm superbohatým, kterých je strašně málo, a chce je rovnoměrně rozdělit ostatním. Chce prostě poctivou miliardářskou, milionářskou daňovou progresi, jasné progresivní zdanění, které by mnohem víc danilo nadnárodní korporace, sektorové daně, bankovní daně, výrazně víc by danilo majitele velkých nemovitostí, superboháče,“ tvrdí Dolák.

„To se netýká vás, kteří se bojíte o své majetečky, kteří máte pár desítek tisíc, proboha svatého. To se týká hlavně těch superbohatých. To jsou ti, kteří tady parazitují na ostatních, ti superbohatí a ty je potřeba radikálně a rázně zdanit, ne vás, kteří si tady syslíte pár korun,“ pokračoval Dolák v „uklidňování“.

Anketa

Vadí vám tempo očkování v ČR?

hlasovalo: 13424 lidí
Video, u něhož jsou nyní nejen vypnuté komentáře, se zřejmě nesetkalo s pozitivní odezvou, protože dotyčný pak natočil další o reakcích. Své video označil za „nevinné“ a vyzval, aby se diváci podívali, jaké dostal komentáře ve stylu „hnus levičáckej“, „ty seš debil“ či „parazitické přerozdělovačské hovado“.

„Potom se nedivte, že jsme, kde jsme, když jsou tu takovýto voliči, kteří nechápou, co je to levice, co je to socialismus,“ komentoval Dolák, ale pak řekl, že si komentující odhlasují ODS a pravici. „Tak ať mají, co si volili,“ popřál jim. A ještě namítal, že progresivní daně jsou běžné v západní Evropě, takže je otázka, kam chtějí Češi patřit.

„Já tady ukazuju jakýsi průřez Čechů, asi pravděpodobně nějaký člověk sdílel to moje video mezi kapitalisty, ODSáky nebo anarchokapitalisty. Vidíte, jak jsou agresivní, zlí, zlovolní. A jak jsou zaslepení, to je jako bavit se s nějakými náboženskými fanatiky, jak s poblázněnýma křesťanama nebo s fanatickými muslimy. To je jak přes kopírák. Tolik zla, tolik zloby. Pak máme, co jsme chtěli, takhle uvažují pravičáci, takhle uvažují Češi,“ stěžoval si vyučující na Ostravské univerzitě, že dotyční prý vůbec nechápou, co je to levice a také nechápou původní ideje Karla Marxe a demokratického socialismu, „který může navázat na Frankfurtskou školu, na rok 1968, Bernie Sanders mluví o demokratickém socialismu, Jeremy Corbyn,“ dodal.

„Oni neví, že by jim to vlastně prospělo,“ pochyboval Dolák, že komentátoři jsou z řad superboháčů. „Kdyby mi tady psal Petr Kellner, tak bych to pochopil, že to nechce,“ mínil vyučující, že dotyční jsou proti vlastním zájmům, že je to jako kdyby do pí*i posílali někoho, kdo jim chce dát milion korun. V dalším videu pak obvinil vývojáře Daniela Vávru, že na něj poštval své fanoušky.

Vávra pak věnoval doktorovi filozofie 4 komentáře na Facebooku, v nichž se v kostce zříká odpovědnosti za reakce svých fanoušků, ale jinak na Dolákovi nenechává nit suchou. „Nikoho jsem k ničemu nenabádal a reakce diskutujících, které pan Dolák opakovaně uráží, dehonestuje a zpochybňuje jejich inteligenci, nejsou vyvolané mnou, ale jeho vlastním dílem. Nenesu žádnou zodpovědnost, že si někdo na základě zhlédnutí VEŘEJNÉ produkce pana Doláka o panu Dolákovi myslí, že je idiot a napíše mu to. Tím, že pan Dolák umisťuje svoje dílka dobrovolně na internet se automaticky vystavuje tomu, že na ně někdo může reagovat, a to i negativně. To není kyberšikana,“ shrnul.

Doplnil, že se probral osmi set komentáři a nenašel žádné výhrůžky. „Vyzývám pana Doláka, aby svoje tvrzení doložil a já mohl zjednat nápravu, nebo mě přestal pomlouvat, dehonestovat a obviňovat lživě z nějakých fiktivních trestných činů,“ vyzval s pohrůžkou, že pokud bude Dolák vyzývat k jeho nahlášení a díky tomu bude zablokován jeho profil, tak zváží právní kroky k náhradě škody. „Pokud bude pan Dolák pokračovat v obsedantním osočování a očerňování mojí osoby, podám na něj stížnost etické komisi jeho univerzity,“ řekl dále. Podle posledního statusu o něm Dolák natočil dohromady 12 videí. A jak Vávra podotkl, doktor filozofie vyučuje mládež.

Dolák dnes dopoledne svůj seriál videí o Danielu Vávrovi smazal a vysvětlil, že byl „vystaven velkému tlaku“ a „pernamentní kyberšikaně“ (doslovná výslovnost  – pozn. red.), dále „extrémně tvrdým výhrůžkám“. A protože prý nechce vystavovat těmto věcem své okolí, tak videa smazal. A navíc podle něho spor nebyl ani věcný, ani filozoficky zajímavý. Dodal, že videa smazal, ale archivoval. „Stejně jako si archivuju všechny výhrůžky, které jsem dostal,“ podotkl. A už se nechce žabomyší válce věnovat, protože mu ubírá energii na blíže nespecifikované další věci. Videa údajně maže z úcty ke svému okolí, i k sobě samému.

Dolák nespecifikoval, čemu by věnoval energii odcizenou sporem s Danielem Vávrou, ale indicie je možné nalézt v jeho předchozích videích. Například v jeho projektu „Filozofického divadla“, jehož součástí jsou scénky jako „Před prvním sexem. Nečekaný zvrat“ nebo „Po sexu ředitele s milenkou“ či „Jaký je sex s kulturistou“. V nich přinejmenším polonahý simuluje popsané situace. Pro filozofické fajnšmekry je zde pak „V cizím těle. Fenomenologie těla“, opět s obnaženým Dolákem, tentokrát na židli místo v posteli.

Za svou tvrobu se Dolák zjevně nestydí, protože ve videu sám vyzývá, aby jeho tvorbu lidé sdíleli. „Protože v tom chci pokračovat a zdá se mi, že je to důležité, že to je zrcadlo společnosti z pohledu intelektuála, z pohledu filozofa, z pohledu mě, z pohledu člověka, lidské bytosti,“ popisoval svou satiru.

Na závěr pro úplnost dodejme, že Dolák vyučuje na Ostravské univerzitě. A podle počtu předmětů se rozhodně nedá říci, že by na filozofické fakultě zahálel, vyučuje či vyučoval přes třicet předmětů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…