Skanzen blbů v srdci Evropy, píše o Česku režisér Rychlík kvůli Klausovi a "Bobo"

04.10.2013 9:31

Divadelní a filmový režisér Břetislav Rychlík se ve svém komentáři pro deník MF Dnes místy až vysmívá volebnímu bloku Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru! a exprezidentu Václavu Klausovi, který se rozhodl tuto iniciativu podporovat. "Metelescu blescu, Bobo! Jděte si po svých, Bobošíková!" píše umělec.

Skanzen blbů v srdci Evropy, píše o Česku režisér Rychlík kvůli Klausovi a "Bobo"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident ČR Václav Klaus

Václav Klaus se rozhodl podpořit nový politický subjekt Jany Bobošíkové. Přitom podle Rychlíka právě on patřil od roku 1989 do března 2013 ve funkcích ministra financí, předsedy vlády, předsedy Poslanecké sněmovny a prezidenta k hlavním hráčům všech tragédií na naší scéně.

"Tento falešný a prázdný výstup starého muže volajícího do zbraně na obranu země a politiky šmírácké kočovné loutkové divadlo kolem soudružky Bobošíkové, oblíbeného 'hujera' komunistických pohlavárů všech režimů, je výsměchem poslední špetce soudnosti," píše Rychlík.

Skanzen blbů

Podle režiséra se opět bude hodit kultovní výrok z autorské hry o Karlu Sabinovi "Čechy budoucnosti? Něco jako skanzen blbů v srdci Evropy...", který si zakázali v dojetí nad svobodně zvolenou polistopadovou generací politiků používat. "Neodhadli jsme, že se za politiku bude někdy považovat skanzen Jany Bobošíkové, připravený nás spolu s Václavem Klausem zachránit před zločinnou Evropou," konstatuje ironicky Rychlík.

Podle něj jde o skanzen vypreparovaný od jakýchkoliv idejí a hodnot, ve kterém vyniká bývalý zlínský primátor a exposlanec za ODS Tomáš Úlehla, který je prý proslulý skládáním rýmů. "S takovým talentem nelze po vyloučení z ODS hýkat jako osel či se jen tak bavit u piva. S takovým darem se musí zpátky do sněmovny! S hlavou vzhůru a další hymnou na rtech: 'Metelesku blesku, pojďme pomoct Česku!" pokračuje výsměšně režisér.

"Doporučovat a volit tuhle partu nelze ani po čerstvé lobotomii. Metelescu blescu, Bobo! Jděte si po svých, Bobošíková!" píše umělec. "Odvahu neklanět se mocným, odmítat zesměšňování hodnoty jako je vlast, jste prošvihala, když jste květinami vítala představitele kolaborantské okupační moci, Gustáva Husáka," uzavírá Rychlík svůj komentář pro MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…