Šlachta jede. Jen 4 hodiny spánku, neustálé útoky. „Vysmívám se jim.“ Nečas? To nikdy

25.08.2021 15:11 | Reportáž

V Galerii Petrof v Hradci Králové je dnes zahajována horká kampaň hnutí Přísaha pod vedením Roberta Šlachty. Nese název „Jdeme do nich“. V sále je přítomno asi 200 lidí. Představováni jsou garanti nejrůznějších oblastí a následně budou také uvedeni lídři, kteří budou v čele kandidátek do sněmovních voleb.

Šlachta jede. Jen 4 hodiny spánku, neustálé útoky. „Vysmívám se jim.“ Nečas? To nikdy
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Robert Šlachta představil nová hesla a vizuál volební kampaně (25.8.2021)

Úvodem setkání Robert Šlachta poděkoval před plným hledištěm za podporu. Připomněl, jak ho média a politologové podceňovali, vyzdvihl to, co jeho hnutí dokázalo od ledna. Zároveň uvedl, že celkem již navštívil 186 míst – od Aše až po Třinec. Spolu s hnutím najel více než 19 tisíc kilometrů a stále jezdí jen jednou dodávkou. „Prodali a rozdali jsme 1 400 bannerů. Rozdali jsme dva miliony novin zadarmo,“ uvedl se slovy, že je již šest měsíců na cestách. Do celé kampaně se pak podle jeho slov zapojuje pět tisíc dobrovolníků a členů. Lidé jeho slovům velmi mohutně tleskají. 

Anketa

Mají Piráti kvalitní program pro seniory?

3%
95%
hlasovalo: 13261 lidí

Do 16 hodin je nyní naplánováno představení garantů, až poté bude následovat Šlachtovo představení lídrů. „Neustále objíždím města, spím asi tři až čtyři hodiny denně,“ doplnil Šlachta pro ParlamentníListy.cz. Hnutí má v současné době zatím 123 členů, nabírat další budou až v příštím roce. Ve straně je v současné době 42 procent žen, pět z nich bude také lídryněmi. Právě na finále dnešní akce se Šlachta těší. „Rozvlním to,“ uvedl. 

Hradec Králové byl pro zahájení vybrán proto, že hnutí podle Šlachtových slov obrací každou korunu a východočeské město bylo nejlevnější. Na transparentním účtu má Přísaha k dnešnímu dni 13 780 tisíc korun.

„Vzhledem k tomu, že jsme hnutí založili 27. ledna a už budeme mít možnost vstoupit do Sněmovny, tak to považuji za úspěch. Neskončíme ale Sněmovnou, ať už se do ní dostaneme, nebo nedostaneme, budeme stavět kandidátky do komunálních voleb. Přál bych si získat aspoň 5,5 procenta,“ podotkl k nadcházejícím plánům Šlachta.

„Ukažte, kdo ze stran má takové garanty programu, lidi, kteří vědí, co mluví, a nehovoří k deseti tématům najednou. Pro mě je tématem korupce a klientelismus, za tím jdu a nebudu nikoho operovat na slepé střevo,“ dodal a řekl, že bývá cílem útoků na svoji osobu, kdy bývá nazýván ženským přirozením, Babišovým béčkem či ušatým traktoristou. 

Podle svých slov se pak poučil z někdejšího politika ODS Petra Nečase, jak by se měl politik chovat. Když Nečase viděl, věděl, že Přísaha se takhle chovat nikdy nebude, podotkl.

Na otázku ParlamentníchListů.cz, proč zrovna Přísaha zvládne téma korupce a klientelismus, odpověděl: „Odpovím otázkou. Kdo má třicet let zkušeností? Já mám zkušenosti a vůli jim čelit. Já se jim vysmívám,“ řekl s tím, že podle něj rozhoduje zkušenost, vůle a minulost.

Podle dosavadních průzkumů by Šlachtovo hnutí Přísaha získalo 6,5 procenta hlasů a předstihlo by komunisty i ČSSD. Politik, bývalý policista a celník založil nové hnutí s cílem spravedlivého Česka, jehož hlavním tématem je boj proti korupci. Spravedlnost chtějí ve všech oblastech. Od justice, školství, zdravotnictví až po infrastrukturu. 

Ve volbách bude hnutí kandidovat pod číslem 12. Celkem bude kandidovat 22 hnutí. Volby se uskuteční 8. a 9. října. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…