Šlachto, podržíme tě! Odkrytí kostlivci ODS a ČSSD vzbudili ohlas v SPD. A je toho víc

01.05.2020 6:51

Robert Šlachta otevřeně promluvil. Z toho, co se lze dočíst v knize „Třicet let pod přísahou“, prý možná budou skřípat zuby někteří politici v ODS i v ČSSD. Server ParlamentníListy.cz přinesl ukázku z této knihy. A přišla reakce.

Šlachto, podržíme tě! Odkrytí kostlivci ODS a ČSSD vzbudili ohlas v SPD. A je toho víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu

Že nejde o červenou knihovnu, dosvědčuje seznam jmen, o nichž se v titulu exšéfa ÚOOZ Roberta Šlachty a novináře Josefa Klímy hovoří: Andrej Babiš, Milan Chovanec, Bohuslav Sobotka a jeho pomocník v podobě právníka Radka Pokorného, Ivan Langer, Petr Nečas, Daniel Beneš, Roman Janoušek, Miroslav Kalousek, Jan Kubice, Zuzka Rujbrová, Martin Červíček, Mirek Topolánek, Ivo Rittig, Ivo Ištvan, Lenka Bradáčová a mnozí další.

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí

Naše redakce v pondělním textu odhalí, jak Robert Šlachta vzpomíná na dnes už legendární zásah související mimo jiné s Janou Nagyovou...

Kauza Nagyová je mediální označení politické aféry, která vypukla v červnu 2013. Na jejím počátku stály zásahy policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) ze 13. června proti několika politikům a úředníkům, kteří byli podezíráni z korupce a zneužití pravomoci úřední osoby. Ten pravý začátek ovšem nezapříčinila někdejší vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády Petra Nečase. Podle slov Roberta Šlachty se musíme vrátit ještě o tři roky nazpět, přesněji do období kolem roku 2010, kdy začal vznikat spis pod krycím označením Rats (krysy). A ani v tomto případě se nejednalo o premiéra. Šlo o dnes už téměř zapomenutou aféru týkající se obrněných transportérů Pandur. Jako první s tím, podle slov Roberta Šlachty, přišel jistý novinář v Právu. Za podnětem pro publikaci článku prý stála Jana Nagyová.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) na sociální síti Facebook na Šlachtovu knihu upozornilo. Zazněla slova o tom, že Šlachtovo vyprávění připomíná scény z italského seriálu Chobotnice, který pojednával o sicilské mafii.

„Plukovník Šlachta promluvil a mnoho lidí nebude mít klidné spaní. Polistopadová politická scéna totiž připomíná scény z italského seriálu Chobotnice, kde je inspektor Corrado Cattani hlavní postavou italského více než 50dílného seriálu režiséra Damiana Damianiho pojednávajícího o boji proti sicilské mafii. U nás to samé. Jedna dáma z poslaneckého bufetu se dostala až do ložnice tehdejšího premiéra a omotala si i kontrarozvědku kolem prstu. Jedno je jisté. Politická scéna je prolezlá korupcí a političtí dinosauři jsou napojeni na kmotrovské podsvětí. Ruka ruku myje. Záleží tedy jen a jen na voličích, zda budou toto stále podporovat, nebo jestli vlijí svými hlasy do české politiky novou krev a podpoří nové tváře v politice. Je už skutečně nejvyšší čas,“ lze se dočíst na facebooku SPD.

Šlachtova nová kniha

Bývalý vyšetřovatel z hospodářské kriminálky Roman Pavlík podotkl, že po přečtení knihy bude veselo.

„A bude veselo... Robert zcela jistě svou knihou rozčeří poklidnou hladinu politického rybníčku v naší zemi, kde se ‚sem tam‘ objeví nějaká vlnka, ovšem po jeho knize, která se co nevidět objeví na našem trhu, si troufám říci bude bouře, ne-li hurikán. Stačí mi, co jsem si přečetl v tomto článku a vím, že se soudy mohou těšit na spoustu podaných žalob na ochranu osobnosti a oba nebudou vědět, na který soud jít dříve. Vůbec nic se nezměnilo od dob kmotra MRÁZKA, jen se vyměnily figurky na politické šachovnici a nějaká jména, jinak je to pořád stejné. No jak jsem napsal v úvodu. Bude veselo...“ opakoval někdejší vyšetřovatel.

Šlachtova nová kniha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…