Snaží se nás oslabit před volbami, opřel se Komárek v televizi do ČSSD

18.06.2014 21:44

Na ministerstvu spravedlnosti vypukl další spor mezi šéfkou rezortu Helenou Válkovou a nyní již bývalým náměstkem pro vězeňství Pavlem Šternem. „Označil jsem Šternovo chování za prasácké a na svých slovech trvám,“ prohlásil v pořadu Hyde Park na ČT 24 poslanec hnutí ANO Martin Komárek.

Snaží se nás oslabit před volbami, opřel se Komárek v televizi do ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Podle Komárka existují pouze dvě možnosti, jak se měl Štern zachovat. Buď měl oznámit, že nesouhlasí s jednáním Válkové a rezignovat, nebo zůstat ve funkci a o svých pochybách neinformovat ani policii, ani média.

„On jí šel za jejími zády žalovat na policii a pak to řekl médiím, zatímco funkci si ponechal. S takovým člověkem už se nikdo nikdy nemůže bavit. To, co provedl, je naprosto neodpustitelné,“ soptil Komárek.

Zdůraznil zároveň, že Válková celou svou kariérou vyvrací jakékoliv podezření, že by byla schopná korupčního jednání. Domnívá se navíc, že celá aféra je politická zakázka od lidí, kteří Šterna nominovali do funkce, tedy od sociální demokracie.

„Je to moje domněnka, nechci bourat vztahy v koalici. Všichni víme, že se blíží komunální volby a i spojenci jsou soupeři. ANO sice takové věci nedělá, ale je možné, že nás ČSSD chce oslabit,“ obvinil své koaliční kolegy. Doufá však, že to celé je jen strašlivá chyba od Šterna a nic víc.

Dělostřelecká příprava na volby

Válkové si Komárek velmi váží a považuje ji za energickou, ráznou a vzdělanou ženu, která se ničeho nebojí a nemá závazky u klientelistických skupin, a proto myslí zcela vážně rekonstrukci naší justice. „Chápu, že jsou tací, kteří z toho nemají radost, ale doufám, že ona i my to ustojíme,“ dodal bývalý komentátor s tím, že je přece úplně v pořádku prosazovat tvrdé názory a propouštět podřízené, pokud s nimi jejich nadřízený není spokojený.

Premiér Bohuslav Sobotka Válkové pohrozil odvoláním z funkce, pokud neprokáže, že je schopna bez opakované negativní medializace řídit ministerstvo a plnit vládní program. S jeho slovy ale Komárek důrazně nesouhlasí.

„Při vší úctě, domnívám se, že se Sobotka mýlí. Při vší úctě k ČSSD, domnívám se, že jde o součást dělostřelecké přípravy na volby, ve kterých se chtě nechtě utkáme,“ reagoval na nespokojenost premiéra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…