Sněmovna pro letošní rok končí. Proběhla rozlučka s Jermanovou, komunisté rozdávali kalendáře

09.12.2016 15:19

Poslanci dnes ukončili téměř schvalovací smrští prosincovou schůzi Sněmovny, znovu se sejdou po vánočních a novoročních svátcích až v lednu. Nová středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) se loučila ve funkci místopředsedkyně dolní komory. Předsedové klubů KSČM a ANO Pavel Kováčik a Jaroslav Faltýnek popřáli poslancům i zaměstnancům od řečnického pultu zdraví a štěstí v příštím roce.

Sněmovna pro letošní rok končí. Proběhla rozlučka s Jermanovou, komunisté rozdávali kalendáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Sněmovna dnes schválila zhruba za pět hodin vedle nejsledovanějšího takzvaného protikuřáckého zákona dalších deset předloh, které obhajovali ministři spravedlnosti a zemědělství Robert Pelikán (ANO) a Marian Jurečka (KDU-ČSL). V úvodu schůze dolní komora podpořila také své adepty na členy a na předsedu nově zřizovaného Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí.

V závěru už byla atmosféra ve Sněmovně odlehčenější. Jermanová uvedla, že naposledy využívá svého přednostního práva, poslancům poděkovala za spolupráci a popřála jim štěstí, pohodu a klid. „Já bych odcházející paní místopředsedkyni, věřím, že jménem nás všech, chtěl moc poděkovat za práci, kterou zde odvedla. Bude nám tady chybět,“ řekl předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD).

Od klubu KSČM dostali poslanci tradičně kalendář. „Aby si ministři napsali, kdy jsou interpelace, a nezapomněli přijít a my ostatní, který týden poslaneckého cyklu je, a nezapomněli navštěvovat výbory, podvýbory a komise,“ poznamenal Kováčik.

Loni i předloni skončila Sněmovna jednání až 22. prosince. Letos taková možnost rovněž existovala, zůstala nevyužita. Další schůze Sněmovny se plánuje od úterý 10. ledna. Ještě příští týden ale zasednou některé výbory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …