Sobotka: ODS se snaží vycházet vstříc mocenským skupinkám. Na občany kašle

12.04.2013 12:31

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se pustil do ODS kvůli návrhu, že by vlastníci domů měli být odpovědni za údržbu vodovodních a kanalizačních přípojek. Podle něj to jen dokazuje, že ODS se stará pouze o zájmy některých firem, nikoli občanů.

Sobotka: ODS se snaží vycházet vstříc mocenským skupinkám. Na občany kašle
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Předsedou ČSSD se stal opět Bohuslav Sobotka

„Nejnovější nápad z dílny ministra zemědělství Petra Bendla (ODS), že vlastník domu by měl plně zajišťovat a hradit údržbu a opravy vodovodních přípojek pod veřejným chodníkem a pod veřejnou vozovkou, tak může předcházet úvaze, že i na tu silnici před okny by měl vlastník domu občas přihodit lopatu s asfaltovou směsí. Vždycky cestou na poštu, až si půjde stoupnout do fronty, aby zaplatil příslušný záznam do nějakého nefunkčního vládního registru,“ píše Sobotka.

ČSSD takové kroky odmítá, protože přenesení zodpovědnosti na majitele domu nic neušetří státu, ale vodárenským společnostem, kterým za dodávky platíme. „Ušetří jim tím moc pěkné peníze, které nutně potřebují, protože od revoluce zdražily vodné teprve stokrát a do oprav a výměn potrubí se moc nehrnou,“ uvádí Sobotka.

Předseda ČSSD má za to, že ODS neustále projevuje sympatie soukromým nadnárodním vlastníkům či nájemcům vodovodů a kanalizací. Privatizace vodárenství v 90. letech, za kterou podle Sobotky ODS stojí, byla prý chybou. „Že za tím nebyla jen ideologická umanutost všechno zprivatizovat, dokazuje případ bývalého starosty a senátora za ODS Nováka, který si za takovou „privatizaci“ nechal zaplatit desítky milionů korun na svůj soukromý účet,“ napsal Sobotka.

Vláda se podle největší opoziční strany neustále snaží vycházet vstříc soukromým mocenským skupinkám, ale o občany se nestará. „Stojíme před úkolem systematické rekonstrukce státu, přívětivého lidem, možná nového začátku, který by nás vyvedl ze stezky mafiánského kapitalismu plného soukromých zájmů. To, že tam bloudíme, dokazuje i neomalený pokus s přípojkami,“ zhodnotil situaci Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…