Sobotní Právo hájí gaye: Hájek je předpotopní

06.08.2011 11:16

Extravagantní politici a aktivisté se hlásí o slovo v médiích, i když by se mělo pamatovat na strašný čin zideologizovaného Nora Breivika. Píše to politolog Lukáš Jelínek v deníku Právo.

Sobotní Právo hájí gaye: Hájek je předpotopní

Lídr "nacionalistické a xenofobní" iniciativy D.O.S.T. Ladislav Bátora se cítí být bit, ale zapomíná, že ještě před pětadvaceti lety se za nevítané názory zacházelo s lidmi nesrovnatelně hůř, píše Jelínek.

Petr Hájek, vicekancléř prezidenta republiky, se provokativně prohlašuje za „kryptofašistu" a své odpůrce nabádá, aby na něj podali trestní oznámení.

ParlamentníListy.cz přinesly:
Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek
Petr Hájek: Jsem kryptofašista. Doznávám se

Hájek a Bátora jsou posedlí svým egem

Podle Jelínka jsou oba pánové posedlí svým egem. Dodává ovšem, že to není překvapivé.

SLEDUJEME téma Hájek a homosexuálové

„Hájek má na předpotopní pohled na zrození člověka i na štítivý přístup k homosexuálům právo. Podobně Bátora může číst, co chce, a účastnit se seminářů a průvodů, jako jsou mu milé. Klidně ať si kandiduje za uskupení s rasistickými, ba neofašistickými sklony," píše Jelínek v Právu. Tvrdí také, že rasismus není trestný, to je především vyzývání k násilí a jeho schvalování.

Je ovšem problém, když se takoví mudrlanti pronášejí své názory za peníze daňových poplatníků. A ti, co je zaměstnávají, tedy ministr školství Josef Dobeš (VV) a prezident Václav Klaus, naznačují, že na slovech těchto mudrlantů neshledávají nic závadného.

Dobeš si brání Bátoru: Dejte mi jediný důkaz, že je rasista

Je nicnedělání cestou na další ostrov Utoya?

Bátorovy a Hájkovy postoje se prý stále víc odrážejí v pravicové politice i v řadách vládních občanských demokratů. „Tím spíš potěší, že se proti Bátorovi ohradil modrý senátor Karel Šebek a že pražskou akci homosexuálů podpořily další dvě vlivné osobnosti ODS - primátor Bohuslav Svoboda a poslanec Boris Šťastný. Vždyť hodnoty svobody, tolerance, lidských práv, o nároku na odlišnost nemluvě, patří k civilizované pravici stejně jako k civilizované levici," předpokládá Jelínek.

Jelínkovi vadí, že Dobeš a Klaus raději kryjí projevy arogance a hulvátství a „pyšní se tím, že nepodléhají módě politické korektnosti, v překladu: slušnosti".

„Nedělat nic, natožpak bláboly elitních fundamentalistů hájit - nejsme na nejlepší cestě říkat si o spěšnou letenku na ostrov Utoya?" ptá se politolog.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

8:44 Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

Rusové útočí na ukrajinské obránce nejen v Charkovské oblasti. K útokům dochází na 4 místech a situa…