Šok. Oni je sem normálně vozí! Nigel Farage natočil migranty a jejich překvapivé průvodce

21.07.2021 19:52 | Zprávy

Extrémní počty migrantů mířících do Velké Británie nadále narůstají. Spojené království pak eviduje rekordní počty ilegálních migrantů, kteří se na její území dostanou pomocí námořní cesty přes průliv, měsíčně jde o tisícovky lidí. Co může za toto zvýšení migrace vodní cestou, se rozhodl zjistit někdejší europoslanec a bojovník za brexit Nigel Farage. Spolu s kameramanem uviděl vskutku zajímavé scény. Během dne na moři kupříkladu spatřil, jak migranty přímo do britských vod eskortuje francouzské námořnictvo. „Francie provozuje taxislužbu,“ popsal Farage zarážející záběry.

Šok. Oni je sem normálně vozí! Nigel Farage natočil migranty a jejich překvapivé průvodce
Foto: Repro Youtube
Popisek: Záchranná operace na moři

Jen během června do Británie připlulo podle analýzy BBC více ilegálních migrantů než za celý rok 2019. Za pouhý měsíc jich mělo na britské ostrovy připlout přes dva tisíce, což by znamenalo, že do konce roku se při pokračování tohoto tempa může Británie potýkat až s 20 tisíci ilegálních migrantů, kteří se do země dostanou po vodě.

Co za rekordní počty migrantů může, se rozhodl zjistit dlouholetý odmítač migrace a bojovník za brexit Nigel Farage. Vše živě popsal pro televizní stanici GBNews. Při živém přenosu jej kamery zabraly i s jednou z lodí plných migrantů. „Můžeme tam vidět až 25 lidí… celou cestu (až do britských vod) ji doprovázelo francouzské námořnictvo,“ vyřkne Farage.

Politik popsal, jak vše vypadalo – francouzské námořní plavidlo mělo loď s migranty převzít ve svých vodách, místo aby ji dotáhla ke břehu, jí však francouzská loď pomohla dostat se až na hranici britských vod a tam plavidlo plné migrantů zanechala. Bárka plná lidí se tak ocitla bez funkčního motoru na britském námořním území, štěstím však pro skupinu migrantů bylo, že Farage okamžitě informoval pobřežní stráž, zároveň měl pro ně připravenou i vodu. „Tito lidé nejsou v žádném nebezpečí, do patnácti minut tu budou pohraničníci,“ vysvětlil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…