Šok u soudu s Nagyovou a spol. Zrovna, když svědčil Kalousek

07.11.2017 10:47

Kauza Jany Nečasové Nagyové dosáhla zvratu. Soudkyně Helena Králová, jež má dlouhodobě kontroverzní pověst, náhle rozhodla o nezákonnosti odposlechů v kauze týkající se údajných poslaneckých trafik. Píše o tom server Novinky.cz.

Šok u soudu s Nagyovou a spol. Zrovna, když svědčil Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Obhájci nelegálnost odposlechů napadali už v přípravném řízení, státní zástupci ani soudy však odposlechy jako nezákonné dosud neoznačili. Soudkyně Králová v jiné části případu, týkající se zneužití Vojenského zpravodajství, přitom odposlechy rovněž nezpochybnila.

Ke zvratu došlo až dnes, kdy u soudu vypovídal jako svědek šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, jenž byl v době vlády Petra Nečase ministrem financí. Nečasův obhájce Adam Černý vznesl námitku na použitelnost odposlechů v momentě, kdy státní zástupci chtěli předložit SMS zprávy z komunikace v období kolem odchodu trojice rebelujících poslanců ODS z Poslanecké sněmovny. 

Původní text ZDE

Černý ve své argumentaci použil argumenty stejné jako v kauze Davida Ratha, jehož rovněž zastupuje. A k překvapení všech Králová námitce vyhověla. „Ano, jsou nezákonné,“ řekla k odposlechům Králová. 

Žalobce Rostislav Bajger nyní počká na odůvodnění rozhodnutí soudu. Dle svých slov je překvapený. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…