Spojenectví práce a solidarity prohlašuje: Na Hradě chceme levicového prezidenta

26.12.2012 20:57

Sdružení Spojenectví práce a solidarity (SPaS) bude všem svým členům doporučovat volit v nadcházejících prezidentských volbách levicového kandidáta, který bude zastávat hodnoty, jakými je solidarita, sociální spravedlnost a sociální smír. Usnesl se tak koordinační výbor SPaS, jehož mluvčími jsou Ilona Švihlíková, Jan Kavan a Milan Neubert.

Spojenectví práce a solidarity prohlašuje: Na Hradě chceme levicového prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sousoší nad bránou Pražského hradu

Kromě levicové orientace musí podle SPaS splňovat kandidát i další požadavky, zejména musí plně respektovat solidaritu a sociální spravedlnost. „Měl by tedy být solidární s lidmi bez privilegií, kteří jsou například bez vlastní viny nezaměstnaní nebo na hranici chudoby, s lidmi, kteří jsou diskriminováni například kvůli jejich náboženské víře, barvě pleti, pohlaví či sexuální orientaci, příslušnosti k etnickým či jiným menšinám, či lidmi, kteří jsou vystaveni útlaku, represi, ponižování nebo okupaci cizími vojsky,“ stojí v tiskové zprávě, kterou zveřejnily Britskélisty.cz.

SPaS dále klade důraz na to, aby kandidát do čela státu bránil principy sociálního a právního státu, podporovat by měl i zákon o obecním referendu. „Levicový kandidát nemůže podporovat takové neospravedlnitelné plýtvání veřejnými prostředky, jakým jsou například církevní restituce bez výčtového zákona a průkazného zdůvodnění, nebo asociální reformy, jakou je například důchodová reforma,“ píše se v prohlášení.

Při řešení vnitropolitických problémů a konfliktů by měl kandidát prosazovat sociální smír, respektování lidských práv občanů a formu řešení prostřednictvím necenzurovaného dialogu s ohledem na veřejné zájmy. „Takový prezident by důstojně reprezentoval Českou republiku a my bychom mohli být na něj právem hrdi,“ shoduje se SPaS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vepřový Lidl: Polákům za 58, Čechům za 90. Důkazy se množí

17:10 Vepřový Lidl: Polákům za 58, Čechům za 90. Důkazy se množí

Že už se do Polska nevyplatí jet za levnějšími potravinami? To není pravda. Německý obchodní řetězec…