Spratek Petr Pavel, psal Kalousek. Generál se mu ozval a mělo to pokračování s otcem

22.07.2022 19:30

Poté, co si exministr financí Miroslav Kalousek přečetl výsledky průzkumu agentury Ipsos a zjistil, kdo by postoupil do druhého kola prezidentské volby, vyjádřil svou podporu Petru Pavlovi. Zároveň jej však nazval prominentním spratkem, což si sám Pavel líbit nenechal.

Spratek Petr Pavel, psal Kalousek. Generál se mu ozval a mělo to pokračování s otcem
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

V případě, že by se nyní konaly prezidentské volby, vyhrál by je expremiér Andrej Babiš (ANO) s 31,7 % hlasů. Těsně za ním se drží někdejší předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel (23,8 % hlasů). Výsledky červencového modelu zpracovala agentura Ipsos. A právě k tomuto modelu se vyjádřil exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). 

„Asi si to zasloužíme. Asi nám nezbývá nic jiného, než 32 let po Listopadu volit jednoho nebo druhého ‚prominentního spratka‘ z té či oné prominentní bolševické rodiny. V takovém případě bych volil Petra Pavla. Pořád ale doufám, že budu mít důstojnou šanci,“ poznamenal Kalousek.

Sám Pavel si tato slova líbit nenechal a na twitteru zareagoval. „“Prominentní spratek z prominentní bolševické rodiny‘… to jsem od Vás opravdu čekal víc, pane Kalousku. Vím, že se nebojíte silnějších výrazů a někdy jsou opravdu zapotřebí, ale tímhle jste klesl hluboko pod svoji úroveň. Tudy cesta k lepší politické kultuře opravdu nevede,“ poznamenal.

„Když jsem šel v 15 letech do montérek, pane Pavle, abych byl vychován ‚dělnickou třídou‘, s křivdou jsem sledoval ‚bolševické spratky‘, kteří ode mě opisovali a chodili na gymnázium. Nikoho z nich jsem nesoudil. Ale také mě nenapadlo, že by kandidovali na prezidenta,“ odvětil Kalousek.

Od mnoha diskutérů se pak na Kalouska strhla kritika. „Tak teď jste ale hodně přestřelil, označit generála Pavla jako ‚prominentního spratka‘,“ napsala například jedna z uživatelek.

„Vzhledem k rodinné anamnéze jím v osmdesátých létech nebyl o nic méně, než Andrej Babiš. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že starý Pavel byl v hierarchii KGBácké pyramidy výše, než starý Babiš,“ podotkl však Kalousek.

„Už jsem na Twitteru dlouho nedostal tak vynadáno, jako když jsem pro hypotetické druhé kolo prezidentské volby Babiš-Pavel jasně podpořil generála Pavla. Tak nezbývá než doufat, že to druhé kolo bude ve skutečnosti v jiném složení. Nerad bych dostal vynadáno podruhé…“ psal pak také další vyjádření Kalousek. Diskutující se mu však snažili vysvětlit, že kritika zazněla z důvodu nevybíravého slovníku, nikoliv kvůli podpoře Petra Pavla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…