Straně LIDEM jde o funkce. Proto vláda nepadne, tvrdí Klasnová

21.12.2012 14:14

Předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kateřina Klasnová soudí, že se vláda udrží, protože odpadlíkům z VV vždy šlo o funkce, kterých se teď nebudou chtít vzdát. Její manžel Vít Bárta k tomu na tiskové konferenci strany poznamenal, že možná vznikne nějaká nová platforma s názvem BUDEM, která vládu udrží. A John zavzpomínal na komunisty.

Straně LIDEM jde o funkce. Proto vláda nepadne, tvrdí Klasnová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

„Myslím, že do desátého ledna budeme opět svědky nějaké dohody. Ostatně již dnes zaznívala ze strany Karolíny Peake smířlivá vyjádření a ODS se dnes vyjádřila podobně. Nesmíme také zapomínat na to, že stranu LIDEM tvoří lidé, kteří si chtěli udržet posty a těch se nebudou vzdávat," míní Klasnová.

Volání po přímé volbě poslanců

Vít Bárta, manžel Kateřiny Klasnové, k tomu dodal, že ve sněmovně se dnes pohybuje řada volných poslanců, které si Nečas může koupit, tudíž už možná nepotřebuje stranu LIDEM jako celek.

„Nečas již dnes nepotřebuje všechny poslance strany LIDEM, např. díky panu Josefu Dobešovi, který se nechal koupit pro sportovce. Ze strany LIDEM se tak možná oddělí strana BUDEM, která vládu udrží," poznamenal ironicky manžel Klasnové. Tomuto předpokládanému kupčení je ale třeba do budoucna zabránit, a to např. prosazením přímé volby poslanců. Tu již dnes navrhuje řada občanů.

Předseda Věcí veřejných Radek John poznamenal, že mu to připomíná situaci ze zimního období roku 1967, kdy přerušil tehdejší prezident Antonín Novotný jednání komunistické strany, aby si soudružky mohly napéct vánočky. A dnes bude vánočky péci i Karolína Peake.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …