Středula vysvětlil svůj konec. Kopl do Babiše

09.01.2023 14:47 | Ze sítí

Josef Středula odstoupil včera z boje o Hrad. Podpořil Danuši Nerudovou. Podle svých slov totiž nechce, aby se hlavou státu stal expremiér Andrej Babiš, nebo bývalý vysoce postavený voják Petr Pavel, kteří jsou oba spojováni s komunistickým režimem. Hovořil o tom v CNN Prima News.

Středula vysvětlil svůj konec. Kopl do Babiše
Foto: Repro ČT
Popisek: Josef Středula odstupuje z kandidatury na prezidenta

„Kdokoliv vstupuje do kandidatury takové, jako je volba prezidenta České republiky, si myslím, že musí vždy počítat i s takovou variantou. Já jsem také jeden z nich. A to finální, na co se vy ptáte, tak uzrálo ze soboty na neděli. I s mým týmem jsem tuto věc projednával teprve v neděli v průběhu dne,“ poznamenal Středula k tomu, kdy v něm uzrálo rozhodnutí, že z kandidatury odstoupí.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Důvodem podle něj byly také výsledky průzkumů. „Dávaly mi a dávají mi jasně najevo, že mezi těmi třemi zatímními dlouhodobými favority jsou dva lidé, kteří z mého pohledu nesmějí být na prezidentském stolci, kteří mají z mého pohledu temnou komunistickou minulost. Jeden je udavač, který byl agentem StB, a ten druhý byl vojenský rozvědčík, a pro mě to jsou lidé, kteří nesmějí mít tu moc být prezidentem České republiky. Já to říkám celou dobu, tak stejně jako jsem to říkal u jiných případů, že to pro mě není akceptovatelné, a už vůbec ne 32 let od sametové revoluce. Takže z tohoto titulu jsem usoudil, že zájem České republiky je vyšší než zájem Josefa Středuly. Proto jsem se k tomu rozhodl – a také proto jsem řekl jméno Danuše Nerudové jako z mého pohledu jediná možná volba,“ zmínil Středula.

„Pojmenoval jsem své obavy a věřím, že nekomunistický kandidát je ten, který by můj hlas mohl dostat, protože pokud někdo ctí mé postoje na svět, moje hodnotová měřítka, tak by rozhodně neměl tento hlas skončit v rukou exkomunistů, v tomto případě Andreje Babiše a Petra Pavla,“ vyjevil Středula.

Svého rozhodnutí Středula nebude litovat, tvrdí. Hovořil i o Andreji Babišovi (ANO) a o soudu, který dnes Babiše zprostil obžaloby v kauze Čapí hnízdo. „Soud nebyl o tom, že by smyl vinu z Andreje Babiše jako agenta StB. Takže pro mě je to stále neměnné a soud v tomto případě ve vztahu k Andreji Babišovi nezměnil svůj názor a ani změnit nemůže,“ řekl svůj názor Středula.

A jaké jsou další Středulovy plány? „V politice působím třicet let, i když je to v pozici člověka zastupujícího zájmy zaměstnanců, a budu to dělat i nadále. V této věci se nic nemění. Ale co bude příště? Nejsem Sibylou, tudíž nevím, co bude příště – a každý krok, který přichází, nebo každá událost, která přichází, pro mě je k vyhodnocení. A co budu dělat za rok, co budu dělat za pět let, to opravdu nevím, ale vím určitě to, že budu mít snahu hájit poctivé lidi před nepoctivými,“ zakončil Středula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Netáhlo podpořilo netáhlo aneb parazit na práci druhých,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePrognostik24 , 09.01.2023 15:14:02
podpořil parazita na práci druhých.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…