Kdo znal Kvildu ještě před revolucí nebo krátce po ní a přijel by sem nyní, asi by se nestačil divit. Z původních pár chaloupek se pořádně rozrostla. Nechybí řada nových restaurací ani penzionů. Naopak některá původní stavení vypadají, že zřejmě zejí prázdnotou. Nakoukli jsme do restaurací, za kolik je možné se zde najíst a zda nabízí „šumavské“ speciality. Mluvili jsme s turisty i se starousedlíky.
Kvilda. (FOTO: Zuzana Bednářová)
„Zlatý“ smažený sýr s „přílohou“ i s certifikátem. Cena? 1501 korun
O tom, že si na Kvildě můžete dát „zlatý“ smažený sýr s přílohou za 1501 korun, se mluví doslova široko daleko. A tak jsme se vypravili přesvědčit, zda jsou tyto zvěsti pravdivé. Jsou. Na jídelním lístku stylové kavárny jsme opravdu objevili - Zlatý smažený sýr – Gouda 48 %. ORIGINAL zlacená pravým 24karátovým zlatem, ručně obalovaná zlatými českými ručičkami, pravé belgické hranolky, naše tatarka, okurkový salát. Stálo zde doslova. Cena? 1501,- Kč.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: David Hora