Svátky se blíží, na mnoha místech začínají vánoční trhy

29.11.2014 6:05

Atmosféru blížících se Vánoc si budou moci dnes užít lidé na několika místech Prahy. Na Staroměstském náměstí se odpoledne rozzáří vánoční strom. V metropoli i jinde po republice začnou vánoční trhy. Advent začíná v neděli.

Svátky se blíží, na mnoha místech začínají vánoční trhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adventní věnec

Na Staroměstském náměstí stojí letos smrk z Nespek na Benešovsku. Rostl 72 let a dřevaři ho pokáceli v neděli. V 17:00 ho rozsvítí herečka Hana Maciuchová, asistovat jí bude režisér Jakub Kohák. Světelná animace potrvá přes dvě minuty, doprovodí ji hudba Antonína Dvořáka. Strom ozáří na 100.000 žárovek a tři stovky blesků.

Pražský magistrát upozorňuje, že na akci bývá každoročně hodně lidí a proto vyzývá k ohleduplnosti a trpělivosti. Z bezpečnostních důvodů nedoporučuje účast rodinám s malými dětmi a kočárky či lidem se zdravotními obtížemi a pohybovými omezeními. Na pořádek bude dohlížet 80 strážníků a 30 policistů, na místě budou záchranáři i hasiči.

Vánoční stromky se rozzáří na mnoha místech

Stánky na vánočních trzích na Staroměstském a Václavském náměstí budou mít otevřeno od 10:00 do 22:00 hodin, ty s občerstvením do půlnoci. Trhy potrvají do začátku ledna. Konají se i na dalších místech Prahy a v mnoha dalších městech.

Vánoční strom se o víkendu rozzáří také na Hradě. O první adventní neděli ho v 16:00 rozsvítí manželka prezidenta Ivana Zemanová. Současně zahájí tradiční sbírku na pomoc dětem z SOS dětských vesniček.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…