TOP 09 se blíží fiasku Unie svobody, píše Šídlo

16.07.2012 14:05

Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo kritizuje ve svém komentáři TOP 09. Předpovídá jí konec, který podle něj straně způsobí hlavně ministr financí Miroslav Kalousek a neschopnost TOPky najít další směřování a smysl.

TOP 09 se blíží fiasku Unie svobody, píše Šídlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Šídlo má za to, že existenci a úspěšnost strany ukazují až druhé volby, do kterých jde, ne pouze jeden dobrý výsledek. „Po dvou letech od senzačního výsledku v květnu 2010 je proto na čase položit voličům TOP 09 obtížnou otázku: mohli byste vyjmenovat nějaký důvod, proč byste snad pro svou tehdejší stranu hlasovali znovu?“ ptá se komentátor.

Schwarzenbergova hvězda bledne

Připomíná, že na jaře 2010 TOP 09 vyhrála nejen díky Kalouskovým slibům reforem, ale také díky oblíbenosti lídra Karla Schwarzenberga. Z obojího již nyní podle Šídla voliči museli vystřízlivět. „Miroslav Kalousek si na svou schopnost přežít cokoliv zvykl natolik, že jej zřejmě už opustila racionalita. Což je ovšem základ onoho politického mistrovství, na němž si tolik zakládá,“ píše Šídlo.

Hvězda Schwarzenberg už podle komentátora také pobledla, nejen kvůliústupkům a nekritickému vidění Kalouska, ale také kvůli častým ostrým slovům, které by mu voliči neodpustili ani před dvěma lety.

„TOP 09 bude muset pro příští volby sehnat nového lídra - a taky nějaký étos a smysl své existence. Jakkoliv se na svém začátku dokázala profesionalitou a silou Schwarzenbergovy osobnosti odlišit od Unie svobody, dnes ji připomíná čím dál víc. Za necelé tři roky slušný výkon,“ myslí si Šídlo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…