Takhle si asi oslavu nepředstavoval. Rath dnes na Ruzyni slaví narozeniny

25.12.2012 15:32

Po Vánocích i narozeniny. Vazebně stíhaný exhejtman Středočeského kraje David Rath dnes za mřížemi ruzyňské věznice oslaví 46 let.

Takhle si asi oslavu nepředstavoval. Rath dnes na Ruzyni slaví narozeniny
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

A podle všeho to nebude oslava zrovna veselá. Agentura Mediafax připomíná, že vězeňská služba Ratha 14.prosince převezla z litoměřické věznice, kde dosud pobýval, do pražské věznice v Ruzyni. Vazebně stíhaný exhejtman a exministr zdravotnictví tak za mřížemi oslavil nejenom Vánoce, teď bude ve vazební věznici slavit i narozeniny. Rathovi hrozí za machinace s penězmi a údajné uplácení až 12 let za mřížemi.

Rath, stíhaný za podezřelé machinace s penězi z Evropských fondů, byl zadržen 14. května letošního roku. V době zadržení měl u sebe v hotovosti sedm milionů korun v krabici od vína, které měl údajně převzít jako úplatek za předraženou rekonstrukci buštěhradského zámku.

Kromě něj se do svých vlastních sítí chytli i další lidé, například exposlanec Petr Kott nebo šéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová. S předraženou zakázkou se také spojuje firma Konstruktiva-Branko, která měla opravu zámku provádět. Asi nejznámější obviněnou hned po Rathovu je ale zřejmě Ivana Salačová, která se rozhodla s policií spolupracovat a řekla vyšetřovatelům vše, co věděla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…