Takhle to bývalo, když jsme museli poslouchat Brežněva! Senátor Veleba odpovídal čtenářům na jejich dotazy

10.01.2016 21:44

Z PROFILŮ Ve svých odpovědích čtenářům ParlamentníchListů.cz se Veleba (SPO) nevyhnul ostré kritice adresované především premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, který podle něho není člověkem na svém místě. Kromě toho se senátor vyjádřil i k ombudsmance Anně Šabatové. „Tato žena je příliš zvláštní až extravagantní a pojem práce ombudsmana si vykládá velmi svérázně,“ napsal o ní.

Takhle to bývalo, když jsme museli poslouchat Brežněva! Senátor Veleba odpovídal čtenářům na jejich dotazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„Nechci být laciný, ale já ji nepodpořil,“ vzkázal senátor čtenářovi, který se zeptal, zdali nebyla podpora Senátu paní Šabatové na post ombudsmanky chybou. Podle samotného Veleby se Šabatová jeví jako žena zvláštní až extravagantní a ani zdaleka prý nedosahuje úrovně svých dvou předchůdců na tomto postu. „Takže jistě je jasné, že to chyba byla,“ odpověděl, ale k odlehčení tématu prý dodal, že Šabatová dělá svou práci tak okatě jednostranně a nesmyslně, že ztrácí půdu pod nohama.

„Nechci používat silné výroky, ale ona si nemůže, jak se říká, ani čuchnout k Motejlovi či Varvařovskému,“ dodal s tím, že oni byli opravdu kvalitními a uznávanými ombudsmany. „Tož musíme holt čekat, až jí skončí mandát...,“ zakončil odevzdaně téma nepopulární současné české ombudsmanky. 

„Nemyslím si, že to je nabádání k vraždě, jde tu evidentně o politické odstranění, tedy o odvolání z funkcí,“ napsal Veleba dalšímu čtenáři, který se tázal, proč policie ještě nezatkla pana Novotného za nabádání k údajné vraždě, protože psal Bohuslavu Sobotkovi do e-mailu, že je třeba v tichosti odstranit vedení ministerstva vnitra pro jeho protiimigrantský postoj.

Rozhovor s Vondruškou? Měli by si ho přečíst před spaním všichni politici v čele se Sobotkou

Podle senátora za SPO je nicméně z tohoto e-mailu vidět, že vedení ČSSD není jednotné. „Nejsem jeho příznivec (Chovance, pozn. red.), ale musím konstatovat, že jeho vystoupení k této problematice, tedy k migrantům, které přednesl v Senátu, bylo velmi dobré,“ dodal známý příznivec prezidenta Miloše Zemana, podle kterého se ale toto nedá říci o premiérovi a už vůbec ne o ministru zahraničí Zaorálkovi. „Ten se nedá poslouchat, nekonečný žvanil,“ rýpl si senátor směrem na Černínský palác.

Poté se Veleba vyjádřil k rozhovoru s historikem Vlastimilem Vondruškou, který přinesl deník Právo. „Četl jsem to a je to skvělá analýza. Je věcná, bez populismu, jsou vidět hluboké znalosti historie,“ ohodnotil kladně senátor Vondruškovy názory a podotkl, že by to nejraději nařídil premiérovi a všem dalším politikům jako povinnou četbu před spaním.

  • Rozhovor s historikem Vlastimilem Vondruškou si můžete přečíst ZDE

Dále čtenáři vzkázal, že podle něj není Bohuslav Sobotka člověk na svém místě, po kterém prý ovšem velmi toužil. „Ve svém konání se řídí snahou, aby nenarazil a neohrozil svoji pozici,“ sdělil svou domněnku, proč podle něj Sobotka údajně přitakává Bruselu.

„On ale jenom nepřitakává, někdy se jakoby postaví, ale je to jenom jako,“ poznamenal dále Veleba svůj názor na předsedu české vlády a opět využil uniklých a zveřejněných e-mailů. „Ministr pro evropské záležitosti jede do Berlína s tím, že se šéfa poradců kancléřky zeptá, co bude chtít od Sobotky při jeho nadcházející návštěvě slyšet!“ podivil se senátor a dodal, že tak to bývalo, když jsme poslouchali Brežněva. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…