Temné postavy ODS. Bacha, Piráti. Hejtmanka za STAN varuje

11.10.2021 10:40 | Ze sítí

„Temná strana byla poražena, o to šlo.“ Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) se vyjádřila k výsledku voleb. Složila holt předsedovi Pirátů Ivanu Bartošovi. A ostatní Piráty varovala: Bez Ivana zaniknete. Vedle toho zvedla varovný prst před temnými postavami z minulosti ODS.

Temné postavy ODS. Bacha, Piráti. Hejtmanka za STAN varuje
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN) okomentovala výsledek voleb. Poděkovala voličům za hojnou volební účast. Ta podle ní dokazuje, že se na to lidé nevykašlali, využili svého práva volit a i díky nim bude teď možné prosadit změnu.

Nahlas a ze srdce složila poklonu předsedovi Pirátů Ivanu Bartošovi.

„Jeho fotky s hvězdným mečem v ruce, jeho fotky jako bojovníka s válečným malováním na tváři - najednou pro mě dostaly reálný obsah. Odstoupení Miroslava Kalouska pár měsíců před volbami bylo vlastně skvělým a taktických tahem. Veškerou pozornost a nenávist Temné strany na sebe stáhl Ivan a Česká pirátská strana. A bylo to nefér. Vytvořen byl prostor pro výhru Spolu (ale nebyl to jediný důvod). Ivan a jeho kolegové jsou pro mě hvězdnou obětí vítězství demokracie. Prosím, ustojte to. Makali jste. Věřím, že budete ve vládě. Ivane, neskutečně si Tě vážím. Jsi bojovník. Temná strana byla poražena, o to šlo,“ napsala Pecková na sociální síti Facebook. „Ostatní věci se utřesou časem. Všichni jste mladí a život i kariéra je před vámi. Dokážete toho ještě hodně,“ dodala ještě.

Piráty poté varovala.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Jestli Piráti Ivana Bartoše odvolají z postu předsedy a jestli tohle 'vítězství demobloku‘, které je pro Piráty velmi hořké, nevydýchají, jsou sami proti sobě. Bez Ivana strana zanikne. Žádného jiného lídra Ivanových kvalit v ní já osobně nevidím. Ivan je jedinečný a další musejí vyrůst. Pevně doufám, že to bude skvělý ministr pro místní rozvoj, s digitalizací v gesci, a že se náš stát konečně v téhle oblasti pohne směrem k Estonsku a západní Evropě,“ upozornila.

Poklonu složila také Vítu Rakušanovi, který se podle ní ukázal jako dobrý stranický šéf a charismatický politik.

K vítězství pogratulovala koalici SPOLU, tedy koalici ODS, lidovců a TOP 09 a vyjádřila naději, že Petr Fiala bude opravdu garantem slušné politiky, jakou sliboval v kampani a že se v ODS nezačnou hlásit o slovo temné postavy z minulosti ODS.

Nakonec vyjádřila naději, že se dnes opoziční strany během vlády „nepožerou“ mezi sebou a že tak nedostanou šanci k návratu lidé, jako komunista Zdeněk Ondráček, či zástupkyně Volného bloku Hana Lipovská.

V největším kraji České republiky již funguje koalice pěti stran - tedy ODS, lidovců, TOP 09, STAN a Pirátů, což naznačuje, že by mohla opravdu fungovat i ve Strakově akademii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…