Toho pána znáte: Johnův režisér Vít Olmer vede v boji o Senát

26.09.2012 14:33

Překvapivé výsledky přinášejí předvolební senátní průzkumy z pražských obvodů. Zdá se, že reálnou šanci na alespoň jeden postup do druhého kola mají Věci veřejné, které jsou jinak na celorepublikové úrovni už spíše odepisovány.

Toho pána znáte: Johnův režisér Vít Olmer vede v boji o Senát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Olmer

Výsledky přináší server PrvníZprávy.cz. Volební model společnosti SANEP na Praze 12 přináší nečekané výsledky. Na prvním místě se objevil filmový režisér Vít Olmer, kandidující za Věci veřejné. Volilo by jej 18,6 procenta lidí. Těsně za ním skončil s 18,1 procenty Tomáš Grulich z ODS. Až za nimi se umístili František Adámek z ČSSD s 15,4 procenty a Petr Šimůnek z KSČM s 14,8 procenta.

Olmer režíroval například známý film z veksláckého prostředí Bony a klid, ke kterému napsal scénář dnešní předseda VV Radek John.

Kandidátům Věcí veřejných, kteří na celorepublikové úrovni klesli na hodnoty kolem jednoho procenta, se dařilo i v dalších senátních obvodech. Zejména v obvodu Praha 8, kde se kandidátka Lenka Procházková drží na čtvrtém místě na dohled postupu do druhého kola. Spisovatelka, která se zviditelnila svým vehementním bojem proti vyrovnání státu s církvemi, by získala 15,7 procenta a skončila jen těsně za komunistickým kandidátem Jiřím Dolejšem, který by získal 16,1 procent. Oba jsou na dohled Martinu Potůčkovi, který kandiduje za ČSSD, KDU- ČSL a Zelené a získal by 19,8 procent. S větším odstupem vede současná senátorka Daniela Filipiová z ODS s 24,2 procenty. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…