Tragédie při oslavách Halloweenu v Soulu. Přes 150 mrtvých v tlačenici

30.10.2022 7:30

Při oslavách Halloweenu v jihokorejském Soulu zemřelo nejméně 151 lidí. Mezi mrtvými je i 19 cizinců. Velká část byla podle záchranářů ošetřována kvůli zástavě srdce. Zároveň nevylučují, že se počet obětí ještě zvýší, uvedla agentura Reuters. Podle agentury AP bylo dalších 82 osob v davové tlačenici zraněno. Prezident Jun Sok-jol vyhlásil státní smutek.

Tragédie při oslavách Halloweenu v Soulu. Přes 150 mrtvých v tlačenici
Foto: wikimedia.org
Popisek: Jihokorejský Soul

Některé ze zraněných zdravotníci oživovali přímo v ulicích metropole, další převezli do nemocnic. Mezi zraněními převládaly mladé dívky kolem 20 let. Právě mezi mladými lidmi je svátek v posledních letech velmi populární. 

„Lidi byli jeden na druhém. Někteří ztráceli postupně vědomí, jiní už byli zjevně mrtví,“ popsal situaci šéf hasičského sboru v Soulu Čche Song-pom.

AP s odvoláním na jihokorejská média a vyjádření hasičů uvedla, že tlačenici a následné umačkání lidi k smrti způsobila informace o tom, že se v jednom z místních barů nachází blíže nespecifikovaná celebrita.

Mezi zahraničními oběťmi jsou podle úřadů lidé z Číny, Íránu, Uzbekistánu a Norska. Na místě zasahovalo přes 800 záchranářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…