Trapný okamžik Nerudové. A další. A další. VIDEA se sypou

08.12.2022 8:24 | Ze sítí

Údajný tahák, který použila při vyplňování testu. Výrok, kterým se vyvýšila nad Zuzanu Čaputovou. A vyjádření o výjezdech vlády na Ukrajinu. Tyto videoklipy s favoritkou na Hrad Danuší Nerudovou sdílejí občané, kteří nejsou právě příznivci protikandidáta Andreje Babiše.

Trapný okamžik Nerudové. A další. A další. VIDEA se sypou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová

„Dnes si budeme povídat o tom, jak Danuše psala ‚vítězný‘ test za pomoci taháku. Hlavně nenápadně. Co mi to jen…“ napsala na svůj twitter advokátka Klára Long Slámová a doprovodila to videozáznamem, na kterém je vidět, jak Nerudová při vyplňování testu používá tzv. tahák, ve kterém listuje a poté upravuje obsah zmíněného testu.

 

To vše doplněno textem:

„28. 11. Danuše Nerudová vypisuje test na téma bezpečnostních otázek a používá při tom lístek papíru, do kterého se dívá a vzápětí upravuje list, který odevzdává coby vypsaný test. Opisovala při něm tedy?“ ptá se jeho autorka s tím, že právě Nerudová se následně chlubila, že test vyplnila ze všech nejlépe.

Dodejme, že zmíněná prezidentská debata serveru iDNES.cz, CEVRO Institutu a spolku Jagello 2000 se uskutečnila 28. 11. 2022 a nesla se v duchu zahraničně-bezpečnostní politiky. Zúčastnilo se jí pět kandidátů na prezidenta. Kromě Danuše Nerudové i senátoři Pavel Fischer a Marek Hilšer, bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR Petr Pavel a šéf ČMKOS Josef Středula.

Na poměrně nešťastné vyjádření Danuše Nerudové ohledně slovenské prezidentky Zuzany Čaputové, se kterou je často srovnávána, upozornil expert organizace Člověk v tísni Daniel Hůle. Ten poukázal na slova, která Nerudová použila v rozhovoru pro Radiožurnál a ve kterých se se slovenskou prezidentkou porovnává jako ekonomka, která řídila univerzitu, s právničkou, která zabránila skládce.

 

„Já jsem ekonomka, řídila jsem univerzitu s rozpočtem 2 mld. a 1 500 zaměstnanci. Ona (Čaputová) je právnička, která zabránila skládce,“ sdělila posluchačům kandidátka na českou prezidentku.

A Daniel Hůle dodává, že přesně takto by se zmíněná slovenská prezidentka nikdy nezachovala.

„Přesně toto by Čaputová o Nerudové nikdy neřekla,“ je si Hůle jistý.

 

Na námitku, že slova Nerudové vytrhl z kontextu, Hůle odpověděl, že to tak není.

„Vytržené z kontextu to není, záměrně jsem dal odkaz i stopáž, aby si to mohl každý pustit. Kape z ní arogance bez ohledu na slušné formulky,“ napsal svůj názor na chování a vystupování Danuše Nerudové.

„Tak to čumím. Nějak si nedovedu představit Pavla, jak říká: Já jsem byl druhý nejvyšší představitel nejmocnější vojenské aliance světa, ona je učitelka z brněnský hnojárny,“ zareagoval možným srovnáním jeden z dalších diskutérů a v podstatě tak možná vystihl, proč Hůle vložil svůj příspěvek.

 

Předmětem dohadů se stalo i vyjádření Danuše Nerudové na téma činnosti naší vlády, v rámci kterého zmínila, že by vláda kromě toho, že zasedá na Ukrajině, měla zasedat i v některých chudších částech České republiky.

Proti tomuto vymezení se proti Ukrajině se na svém twitterovém účtu „Dárek pro Putina“ ohradil jeho provozovatel Martin Ondráček, bývalý šéfredaktor zpravodajství na TV Prima a TV Nova.

 

„Tyhlety řečičky o tom, že vláda pomáhá Ukrajině na úkor ‚našich lidí‘ jsou běžnou součástí kampaně AB. Ale Danuše Nerudová?“ Poukázal Ondráček na to, že by od Nerudové podobná slova nečekal a ocitoval část jejího výroku.

„Velmi si přeji, aby vláda nejezdila zasedat jenom do Kyjeva, ale aby jezdila zasedat do Ústeckého kraje…“

„Trochu se vymezit vůči Ukrajině = profit,“ ptá se na závěr Martin Ondráček s poukazem na to, že si takto Nerudová opatřuje politické body části voličské základny.

Proti jeho vyjádření se ale ohradila sama Nerudová, která pod příspěvek poukázala právě i na to, že Ondráček preferuje kandidaturu Petra Pavla a že jeho jednání považuje za neférové.

„Pane Ondráčku, dobře víte, že UA od začátku podporuji. Svědčí o tom i ta část, kterou jste z videa vystřihli. Chápu, že jste se s p. Dědkem rozhodli podpořit jiného kandidáta, ale pokud je toto váš styl ‚pomoci‘, vašeho rozhodnutí nelituji. Hrajte fér.“

 

„Hraju fér a dělejte to, prosím, taky,“ reagoval zase Ondráček.

„A tím především myslím Ukrajinu. Tam každý den umírají stovky lidí, bojují i za nás a já jakékoli vymezování vůči nim v politické kampani považuju za nechutné. Bez ohledu na rozhodnutí Dalibora Dědka. Hezký večer,“ zakončil diskusi.

Dodejme, že prezidentské volby proběhnou v lednu příštího roku a Nerudová patří k jejich favoritům společně se zmíněným generálem Petrem Pavlem a bývalým premiérem Andrejem Babišem. Poslední dobou se ale jako červená nit celou kampaní táhnou souboje příznivců právě Nerudové a Pavla, zatímco Babiš se drží stranou a svoji kampaň pojal nekonfrontačně, což se mu zatím daří dodržovat.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když vidím a nebo čtu , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepa ov , 08.12.2022 12:39:07
o tom kavárenském odpadu, je mi na blití. Pět procent grázlů likviduje kdysi tak perspektivní republiku. Je to tím, že dobro nikdy neútočí, jejich zlo je jak vzteklá hyena.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…