Tři politické zásady Jana Hamáčka. Po jejich přečtení pochopíte, co se děje kolem Staňka

19.07.2019 9:29

Server Aktuálně.cz se pokusil nahlédnout do duše předsedy ČSSD Jana Hamáčka a jako bájná Sibyla předpovědět osud strany i samotného předsedy. Je prý při tom třeba pracovat se třemi přikázáními, která Hamáček hlásá.

Tři politické zásady Jana Hamáčka. Po jejich přečtení pochopíte, co se děje kolem Staňka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček a Andrej Babiš

Když Jan Hamáček spustil v polovině května proces odvolání Antonína Staňka (oba ČSSD) z pozice ministra kultury, možná netušil, co všechno tím ještě spustí. Možná tím totiž spustil i vlastní politickou popravu. Hamáček totiž spojil svůj osud s účastí ve vládě, která možná brzy padne. Ale také padnout nemusí.

Kdo chce odhadovat, co se bude s Hamáčkem i s ČSSD dít dál, měl by prý znát tři základní Hamáčkovy zásady.

„Udělejme co nejvíce pro to, abychom zůstali ve vládě s ANO. Odchod do opozice je až poslední možnost. Druhé pravidlo: K prezidentovi se budeme chovat uctivě a nebudeme dělat nic, čím bychom ho naštvali. Neexistuje, abychom mu dávali nějaká ultimáta. Třetí přikázání: Jednejme, jednejme, jednejme. A pokud budeme mít pocit, že jednání už nemá smysl, opět zkusme ještě jednat. Na bouchnutí dveřmi či pěstí do stolu je vždycky čas,“ píše server.

Hamáček už je v politice dlouho a je zvyklý vyjednávat v zákulisí. Snad doufá, že vyřeší zákulisním vyjednáváním i stávající problémy s Hradem. Otázkou je, jestli budou mít tolik trpělivosti i Hamáčkovi spolustraníci. Hamáčkovou výhodou však je, že je členem ČSSD již řadu let a že jako někdejší šéf Mladých sociálních demokratů, ale také coby bývalý předseda Sněmovny má řadu kontaktů a ví, se kterými svými kolegy jednat, aby zvýšil šance na to, že prosadí to, co chce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…