Turecký šéf diplomacie udeřil: Rasistická Vídeň. Kancléřovy výroky jsou hnusné

05.08.2016 14:58

Turecký šéf diplomacie Mevlüt Çavuşoglu se zhurta obořil na Vídeň. Ani trochu se mu totiž nelíbila výzva rakouského kancléře Kerna, aby EU ukončila vyjednávání s Tureckem.Metropoli Rakouska označil za metropoli radikálního rasismu. Zprávu přinesla ČTK.

Turecký šéf diplomacie udeřil: Rasistická Vídeň. Kancléřovy výroky jsou hnusné
Foto: hns
Popisek: Pokus o puč v Turecku, ilustrační koláž

„Šéf turecké diplomacie podle agentury Reuters v rozhovoru, který poskytl televizní stanici TGRT Haber, označil Kernovy výroky za ‚hnusné‘ a všechny je důrazně odmítl,“ napsala agentura. Hlavní město Rakouska označil turecký ministr zahraničí za metropoli rasismu.

Rakouský kancléř Christian Kern prohlásil, že by měla být ukončena přístupová jednání mezi EU a Tureckem, protože země půlměsíce v současném stavu do EU nepatří. Kern přitom nebyl jediným evropským politikem, který vyzýval k ukončení jednání s Ankarou. A turecká strana je evidentně velmi nespokojená.

Napětí podle všeho vzrůstá i mezi Tureckem a Spojenými státy, neboť Ankara prozatím neúspěšně žádá Washington o vydání Fethullaha Gülena, který podle tureckých politiků stojí za nedávným neúspěšným pučem. Turecký prezident Wedogan rozpoutal v zemi velké čistky, které se dotkly armády i školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…