Uřezané hlavy a naše záhuba. Pozor Andreji Babiši, ministr Pelikán vás zavře. Kníže, Okamura, Gazdík i Ransdorf promluvili

08.12.2015 16:56

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš v rozhovoru pro deník Právo řekl, že existuje souvislost mezi migrací a teroristy a že Islámský stát může zneužít uprchlické vlny. Je prý divné, že do Evropy míří sami mladí muži, místo aby ve své zemi bojovali proti teroristům, a často to jsou negramotní lidé pro práci nepoužitelní. Společnost se dle Babiše nefašizuje – lidé jen mají obavy. Přistěhovalci se v Evropě neintegrovali. Nemůžeme ve jménu humanity zahubit Evropu. Je třeba zastavit příliv uprchlíků, od Jadranu po Balt postavit plot a ze Schengenu vyloučit Řecko.

Uřezané hlavy a naše záhuba. Pozor Andreji Babiši, ministr Pelikán vás zavře. Kníže, Okamura, Gazdík i Ransdorf promluvili
Foto: pixabay.com
Popisek: Islám - ilustrační foto

„... souhlasím s prezidentovým názorem, že existuje nějaká souvislost mezi migrací a teroristy, a mám pocit, že tzv. Islámský stát může zneužít uprchlické vlny. Je rozhodně divné, že do Evropy míří samí mladí muži, místo aby ve své zemi bojovali proti teroristům. To nejsou typičtí uprchlíci.

Nemyslím si, že by docházelo k fašizaci společnosti. Lidé jen mají strach. Který rodič by ho neměl, když vidí v televizi atentáty v Paříži, jak radikálové řežou hlavy a střílejí do lidí? Mám čtyři děti a jen ta představa… Je děsivé, že existují lidé, kteří něco takového dokážou. Proto je normální mít obavy, navíc když lidé vidí neschopnost EU migrační krizi řešit,“ řekl Babiš pro sobotní Právo.

„V Evropě se přistěhovalci neintegrovali, vznikla ghetta, centrum terorismu je bruselská čtvrť Molenbeek, francouzský premiér říká, že u nich žije deset tisíc radikálů, a německá kontrarozvědka mluví o osmi tisících džihádistech v SRN. Z toho jde strach. Proboha, jak dlouho ještě chceme být politicky korektní?... Evropa ale v prvé řadě musí být zodpovědná vůči Evropanům. Nemůžeme přece ve jménu humanity kontinent zahubit. V Bruselu má být v roce 2030 víc muslimů než Evropanů. To si u nás nedovedu představit, něco takového by naši lidé neakceptovali. Chtějí, aby tu jako většinové obyvatelstvo zůstali Češi,“ řekl také Babiš.

„Teď do Evropy přichází řada negramotných lidí, kteří neumějí jazyk, a jak se mi svěřil šéf jedné gigantické firmy, jsou pro práci nepoužitelní. A je také otázka, jestli vůbec chtějí pracovat. V Německu by pomalu chtělo žít šest miliard lidí. Proč uprchlíci míří zrovna tam? Protože tam je nejlepší systém sociálních dávek... Hlavně ale musíme zastavit příliv uprchlíků, není možné každého přijmout. Je potřeba postavit plot od Jadranu po Balt, vyloučit ze schengenského prostoru Řecko, které totálně selhalo,“ říká předseda hnutí ANO.

Tak to pan vicepremiér objevil Ameriku!

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o tom myslí. Drtivá většina politiků vyjádřila s uvedenými Babišovými názory souhlas. Někteří však říkají, že dříve je neprezentoval a choval se jinak a nyní učinil obrat až kvůli veřejnému mínění či radám PR agentury. Další říkají, že kdyby tyto věci myslel vážně, nechránil by člena ANO a ministra spravedlnosti Roberta Pelikána, který navrhl trestní stíhání odpůrců islámu. Někteří řekli, že kdyby Pelikán postupoval logicky, měl by požadovat i trestní stíhání Babiše.

Předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka na dotaz nereagoval, ani předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek.

Je otázkou, zda hnutí ANO Babiše v jeho nyní prezentovaných názorech podporuje, protože na dotaz nereagovali členové vedení ANO: první místopředseda ANO a předseda poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek, místopředsedkyně ANO Jaroslava Jermanová či ministři ANO Richard Brabec a Martin Stropnický.

„Myslím, že ani Islámský stát by nedokázal zorganizovat takto masový exodus. Vyjádření Andreje Babiše je poněkud zjednodušeným pohledem na celkové současné dění. Je však rozhodně pravdou, že mezi uprchlíky mohou být skrytí teroristé. To, že je mezi nimi hodně mladých mužů však není důkazem toho, že všichni jsou teroristy. Je pochopitelné, že lidé z této přistěhovalecké vlny mají obavu. Stavění plotu od Jadranu po Balt a vyloučení Řecka ze Schengenu situaci rozhodně nevyřeší. Není totiž možné nechat lidi utopit ve vlnách moře. Zásadním řešením musí být přikročení k jednání nejen evropských států, ale i světových velmocí a situaci řešit v zemích původu, odkud utečenci pochází,“ řekl ParlamentnímListům.cz místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda KSČM Vojtěch Filip.

„Jsem rád, že Andrej Babiš opakuje mé myšlenky a věty a souhlasí s některými tezemi, které veřejně říkám a píšu již měsíce. Asi mu pošlu k proplacení fakturu za autorská práva,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda ODS a poslanec Petr Fiala.

„Tak to pan vicepremiér objevil Ameriku! To, že do Evropy míří z 80 procent mladší muži, na to upozornila německá zpravodajská služba už před týdny. Takže toto prohlášení vidím jako snahu svézt se na populistické vlně. Já jen opakuji to, co říkám delší dobu: Evropa musí mít mechanismus, jak odlišit uprchlíky před válkou od ekonomických migrantů. Zatím EU moc pružná není a své postoje neustále mění,“ uvedl místopředseda Poslanecké sněmovny a úřadující předseda STAN Petr Gazdík.

„Všechny ty předsudky, že to jsou nepoužitelní lidé, to se lehce řekne. Když říká, že to jsou mladí lidé, tak nějaká práce se pro ně vždy najde, tak ať opravdu nekecá takové blbosti,“ řekl redakci mimo jiné čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg. (celé jeho vyjádření zde)

„Je jistě hezké, že se pan ministr Babiš probudil už v prosinci, když podobné názory někteří říkáme již delší dobu. Jistě si však mnozí pamatujeme jeho věty po schválení kvót ‚musíme se s tím smířit, z EU jdou peníze‘. Vylučovat Řecko ze Schengenu je špatné, je nutno jim pomoci v hlídání vnějších hranic a při nedodržení dohod teprve uvažovat o dalších krocích,“ uvedl první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS. 

Ministr Pelikán z ANO imigranty vítá, stejně jako místopředseda ANO a brněnský primátor Vokřál

„Andrej Babiš tohle začal říkat až poté, co mu přišly průzkumy veřejného mínění. To není autentický názor jeho strany. Ostatně pan ministr Pelikán z ANO tu imigranty vítá, stejně jako místopředseda ANO a brněnský primátor Vokřál. Andrej Babiš se jen snaží udržet preference a mluví, bohužel nemaká. Na vládě hlasoval pro povinné kvóty a vzápětí je verbálně odmítnul. To není snad ani schizofrenie, ale spíše totální alibismus,“ uvedl předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

„Samozřejmě, že mě těší, když mě na téma migrace v podstatě doslova cituje místopředseda vlády, jejíž předseda dělá z nositelů takového názoru extremisty. Jsem rád, že přestože vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL již odsouhlasila tisíce nezákonných imigrantů do ČR a působí nenávratné škody, tak Andrej Babiš konečně po dvou letech dospěl k mému vidění problému – svědčí to nejen o tom, že jsem měl od počátku pravdu, ale také čí názor je extrémní, tedy okrajově menšinový a nenormální. Ale teď vážně – s tím, že mainstreamoví politici budou nuceni otevřít oči a vidět problém, tak jak je, s tím jsme přece počítali. Proto ty desítky demonstrací, proto naše apely ve Sněmovně. Vše děláme proto, abychom vládu donutili přiznat, že tu máme gigantický problém a aby ho vláda začala na mezinárodní i národní úrovni řešit. Vážím si toho, když někdo z vlády, jako teď Andrej Babiš, umí změnit názor a nelpí na svých dosavadních omylech, které přinesly a ještě přinesou České republice velké problémy. Teď je ovšem důležité, aby to nebyla jen slova, ale také činy. A tenhle proces přiznání omylů ještě většinu české vlády čeká, jelikož pravda se zastavit nedá,“ uvedl předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

„Pan předseda hnutí ANO se zřejmě probudil po zásahu jeho PR agentury. Jsem přesvědčen, že by se měl informovat ze zpráv zpravodajských služeb ohledně bezpečnosti v naší zemi a neměl by naskakovat na vlnu strachu a populismu. Jinak jsem přesvědčen, a tady souhlasím, že je třeba přijmout všechna opatření k zajištění neprůchodnosti vnější hranice EU. Dohody přijaté v rámci schengenského systému a EU musí dodržovat všechny členské země, včetně Řecka,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Pan Babiš opět nabízí jednoduché řešení komplikovaného problému. Stát musí zajistit bezpečnost občanů, proto je důležitá kontrola vnější hranice i spolupráce zpravodajských služeb. Nelze však zjednodušeně dávat rovnítko mezi terorismem a migrací. Teroristé se umí dostat i přes uzavřenou hranici. Část příchozích jsou opravdu rodiny s dětmi, které utíkají před válkou. Též bychom měli pomoci jak již u nich v oblasti či dočasně v Evropě,“ uvedla místopředsedkyně TOP 09 a poslankyně Helena Langšádlová.

„Myslím si o tom, že vicepremiér Babiš konečně přišel na to, co říká Úsvit už půl roku! Zřejmě si mezitím přečetl nějaké průzkumy veřejného mínění. Nebo informaci šéfa německé kontrarozvědky, že 70 až 80 procent migrantů jsou mladí muži a řada z nich sloužila v IS. My jsme před rizikem teroristů, kteří přicházejí s migrační vlnou, varovali už dávno a i bez informací od zpravodajců. Ale dobře, že na to přišel také Andrej Babiš – lepší pozdě, než vůbec. Jen bych opravil tu geografii – od Jadranu k Baltu se táhla železná opona. My naopak musíme hlídat schengenské hranice. A jak dodáváme my, také hranice české,“ uvedl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Panu ministru Babišovi zřejmě tuto rétoriku poradili jeho mediální experti. Proč si Babiš hřeje Pelikána?

„Panu ministru Babišovi zřejmě tuto rétoriku poradili jeho mediální experti asi proto, aby jeho hnutí nepřišlo o volební preference a opět si získalo přízeň veřejnosti. Zavádění kontrolního hlášení, prosazování EET nebo dalších šmírovacích registrů je totiž silně nepopulární, a proto je třeba odvrátit pozornost někam jinam. Tito experti však bohužel panu ministrovi už neřekli to, že tyto názory opsali z mých blogů a facebookových příspěvků, které jsem publikoval již před mnoha měsíci ještě dříve, než se o toto téma začali přetlačovat vládní politici. Mně to však nijak nevadí, ba naopak jsem rád, že v tomto ohledu sdílí pan vicepremiér stejný názor jako já,“ řekl redakci senátor Ivo Valenta spolupracující se Stranou soukromníků.

„Babiš to popsal naprosto přesně a nemám k tomu co dodat. Snad jen to, že by to měli vzít na vědomí významní členové hnutí ANO, ministr spravedlnosti Pelikán a poslanec Zlatuška, kteří veřejně opakovaně proklamují názory přesně opačné,“ míní předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Co řekl Babiš, já říkám už rok. Jedná o nepřátelskou invazi vetřelců. Jen nevím, jestli to Andrej Babiš myslí doopravdy, když si na prsou hřeje ministra Pelikána, který chce odpůrce islámu zavírat do vězení. Dokud bude Babiš Pelikána hájit, jeho slovům neuvěřím,“ řekl senátor Jaroslav Doubrava.

„S Andrejem Babišem víceméně souhlasím. Jen dodám, že ta migrační vlna je umělá, řízená a je potřeba se proti ní postavit. Nesouhlasím s vyloučením Řecka ze Schengenu. Ale jsem přesvědčen, že reforma Schengenu je nutná,“ řekl redakci europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf.

Jen pozor, aby ministr Pelikán nechtěl nakonec stíhat Babiše stejně jako Konvičku

„Jen bych pár věcí z toho, co řekl Andrej Babiš, poopravil. Z Schengenu bych vyloučil nejen Řecko, ale i Itálii. Z uprchlíků bych pak přijímal pouze a jen rodiny s dětmi ze Sýrie. Ti opravdu potřebují naší pomoc, my jako Evropa nemůžeme naprosto rezignovat na naše hodnoty pomocí a solidarity. Ostatní nejsou uprchlíci, ale normální ekonomičtí emigranti, převážně mladí muži hledající snadný život, a kterým se pracovat nechce. Ti mají budovat a bránit doma svoji zemi. Evropa nemůže řešit ekonomické problémy světa,“ uvedl Pavel Šrámek z ANO, místopředseda zahraničního výboru Sněmovny. 

„Pan vicepremiér opakuje to, co už všichni řekli. Důležité je, jaké bude stanovisko vlády. Ano, je třeba neprodyšně uzavřít Schengen. Pokud to bude nutné, vyloučit z něj Řecko. Díky ‚pozvání‘ od frau Merkel je nutné pomoci i státům Balkánu. Tedy tvrdě zahájit zpětnou deportaci migrantů do bezpečných zemí s jejich kulturou a mentalitou. Politicky zrušit sankce proti Ruské federaci, která aktivně bojuje s terorismem v Sýrii. Pokud bude mír v Sýrii, mají se i ti lidé kam vrátit a noví nemusí utíkat. Jak čteme, US Army si vyprázdnila sklady. Efekt minimální. Snad jen zbrojařský průmysl si mne ruce. Jsem rád, že pan vicepremiér sundal brýle Made in EU. Ano, souhlasím s ním, budu rád, když spolu s premiérem Sobotkou vyrazí do Bruselu je tam srovnat,“ vyzývá poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Pan Babiš prakticky jen doslovně zopakoval věci, které Úsvit-NK, Blok proti islámu nebo pan prezident Zeman říkali už před několika měsíci. A co v té době říkal pan Babiš? Jak se poslanci a ministři jeho hnutí stavěli k zákonům a novelám, které jsme za Úsvit předkládali? Zas tak krátkou paměť lidé nemají, pane vicepremiére... Jen pozor, aby ministr Pelikán nechtěl nakonec stíhat svého šéfa stejně jako Konvičku – jen, co ho jeho vlastní poslanec Zlatuška označí za rasistu a xenofoba. Náhlé prudké otočení kormidla politické divize Agrofertu se dá vysvětlit jen tím, že pan Babiš mimo EET nevnímal nic jiného, nebyl schopen posoudit realitu, před nebezpečím země dával přednost evropským fondům, zjistil, že dotace už nebudou, nebo teprve teď mu poradci řekli, že je jím zastávaná pozice neudržitelná a je čas přejít na druhou stranu barikády. Ať je to jakákoli z možností nebo jejich libovolná kombinace, asi jen málokdo mu uvěří, že to myslí upřímně a není to jen kalkul. Na to by bylo třeba hodně koblih,“ myslí si poslanec Úsvitu Martin Lank.

Nejjednodušší cesta, jak dostat teroristy do Evropy, je právě uprchlická vlna

„Mé názory již skoro před rokem byly obdobné. Pochopitelně se tak nyní s panem Babišem v drtivé většině shodujeme. Z poslanců nejsem sám. Podobné názory má jak pan prezident, tak pan ministr vnitra. Kéž by podobně začala uvažovat a konat naše vláda a pak hlavně EU. Není-li už nyní pozdě,“ říká poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Andrej Babiš jenom opakuje to, co je zcela evidentní. Nejjednodušší cesta, jak dostat teroristy do Evropy, je právě uprchlická vlna a bylo by zvláštní, kdyby to Islámský stát nevyužil. Příznaky fašizace společnosti jsou zatím patrny v plíživé podobě, ale nedávná historie ukázala, že její nástup může být razantní. Ano, lidé mají strach, ale právě v takové atmosféře může dojít ke zhroucení demokracie. EU by měla přijmout skutečně účinná a razantní opatření a ochránit své zájmy,“ říká poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Bohužel si myslím, že má Andrej Babiš pravdu,“ odpověděl poslanec ČSSD Milan Urban.

„Naprostý souhlas s Andrejem Babišem. Myslím si totéž,“ reagoval poslanec ANO Karel Rais.

„Dnes těžko soudit, co bylo prvotní a co je následek. Každopádně klimatické změny, válka a rozvrácení řady států daly do pohybu masy. Jde o utečence, ekonomické emigranty a zajisté i rizikové ‚vyslance‘. Neschopnost vyselektovat tyto skupiny na hranicích je důkazem vnější zranitelnosti EU. Vnitřní zranitelnost je, ne že není, dána nástupem nacionálních až fašizujících tendencí. Je na národních politických reprezentacích, zda zachováme historické hodnoty i pro budoucnost,“ uvedl poslanec KSČM Miroslav Opálka.

„Andrej Babiš na problém uprchlíků nahlíží pragmaticky a realisticky. Pod jeho hodnocení bych se většinou podepsala. Jen si nejsem jistá, zda jím navrhované nástroje jak zastavit příliv uprchlíků jsou právě ty přiléhavé a budou takto účinné,“ říká poslankyně ČSSD Marie Benešová.

Celý západní svět uznává Saudskou Arábii jako svého spojence

„Jistě, že je souvislost mezi migrací a terorismem, ale neznamená to, že příčina je následek. Zaměňování těchto dvou je zásadní problém. Příčina je v tom, že celý západní svět uznává Saudskou Arábii jako svého spojence a ta zneužívá slabosti Západu pro export svých wahábistických zhovadilostí. Mezi uprchlíky samozřejmě nejsou jen mladí muži a ani ti mladí muži nejsou jen zakuklení teroristé. Tyhle zkratky nezbytně vedou k paušalizování, to vede k odsuzování a to vede nutně k fašizaci společnosti, ať si to každý nazývá, jak chce. Problém radikalizující se mládeže je prostě aktuálně tím nejsilnějším a je třeba ho napříč Evropou řešit. A tím myslím radikalizaci muslimů stejně jako radikalizaci národnostně smýšlejících,“ myslí si poslanec Petr Adam.

„S panem místopředsedou vlády zcela souhlasím. Ostatně máme v tomto velice podobnou argumentaci,“ odpověděl senátor za ČSSD Miroslav Antl.

„Co řekl Andrej Babiš, je zcela legitimní a logická Zemanova dedukce, která je nyní obecně, a podotýkám, že podle mého názoru i zcela většinově českou veřejností akceptována. Domnívám se, že každý, kdo to myslí s evropskou tradiční kulturou a českou společností dobře a v jejím zájmu, nemůže ani směřovat své úvahy jiným směrem,“ míní poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Vítám pana Babiše na stejné názorové platformě. Je mírně zpomalený, ale nikdy není pozdě,“ vzkázal poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„Pan ministr má téměř ve všem pravdu. Ale bohužel některé věci jsou jen těžko naplnitelné,“ reagoval senátor ODS Jaroslav Zeman.

„S názorem Andreje Babiše na migrační krizi se zcela ztotožňuji,“ sdělil poslanec ANO Matěj Fichtner.

„Souhlasím s Andrejem Babišem,“ sdělil senátor Jozef Regec.

Nelegální invaze z islámského a afrického světa

„Mám pocit, že majitel politického hnutí ANO a oligarcha Andrej Babiš ohledně bezpečnostních rizik souvisejících s nelegální migrační invazí opožděně objevil Ameriku. Nebo jeho američtí mediální poradci objevily průzkumy veřejného mínění, na kterých pan Babiš rád surfuje? Na jeho přístupu mi prostě něco nesedí. Zdá se mi to účelové a neupřímné. Politika hnutí ANO je pro mne totiž v oblasti migrace nečitelná. Na jedné straně se probudil Andrej Babiš a na druhé straně s diametrálně odlišným stanoviskem přichází ministr spravedlnosti za ANO pan Pelikán. Tak nevím, co si o účelovém a dvojakém postupu hnutí ANO mám myslet,“ uvedl poslanec ČSSD Richard Dolejš.

„Můj osobní pohled na migraci je od prvopočátku konzistentní a jednoznačný. Dlouhodobě upozorňuji na impotenci evropských byrokratů, kteří migrační krizi neřeší a strkají před realitou hlavu do písku. Bezpečnostní, sociální, ekonomická a kulturní rizika související s masivní nelegální migrací jsou pro země EU reálná a vyvolávají u občanů přirozené obavy. Proto je zcela logické, že jsou stále více slyšet kritické hlasy vůči politice lídrů zemí EU. Občané jsou rozladěni a znepokojeni. Evropské země by měly změnit přístup a začít krizi řešit. Nelegální invazi z islámského a afrického světa se musí efektivně a aktivně čelit. To tvrdím již několik měsíců a vývoj mi bohužel dává za pravdu. Věřím, že EU se vrátí pud sebezáchovy a v dohledné době dojde k postupnému obratu v politice evropských elit tak, jak se to částečně stalo v případě předsedy Evropské rady pana Tuska,“ dodal Dolejš.

„Z tohoto hlediska je rovněž zajímavé sledovat vývoj v Německu, jehož kancléřka paní Merklová na počátku migračního procesu – místo iniciativy směřující k řešení problémů destabilizovaných muslimských států a místo tlaku na důslednou ochranu vnějších hranic EU – ve své podstatě udělala pravý opak. O potřebná opatření se ani nepokusila. Nepochopitelně totiž pošlapala platnou imigrační legislativu EU, otevřela stavidla a pozvala nelegální migranty do její země. To se pochopitelně také dotklo dalších ekonomicky a sociálně silných zemí EU. Do jaké míry kancléřka podlehla zájmům a tlaku skupin vázaných na USA, jež nesou díky svým aktivitám největší část spoluodpovědnosti za destabilizaci části muslimského světa a tak i probíhající migrační vlnu, zůstává otevřenou otázkou. Nemá však smysl spekulovat. Po nastalých problémech začala kancléřka z bezradnosti prosazovat distribuci nelegálních migrantů do ostatních států EU a to zavedením nesmyslných povinných kvót. Zajímavé je, že totéž nepožaduje také po spojeních z USA,“ upozornil Dolejš.

„Situace se však možná začíná měnit. To, že se nedávno německá kontrarozvědná tajná služba odhodlala veřejně popsat bezpečnostní rizika související s migračním procesem a upozornila na jeho souvislosti s terorismem a takzvaným Islámským státem a jeho bývalými bojovníky, lze vnímat jako velký posun v nejvyšších exekutivních a bezpečnostních patrech SRN. Mám pocit, že tento proces se začíná odehrávat tak trochu mimo politiku a vliv kancléřky. Na varování německé kontrarozvědky totiž nelze reagovat jinak, než změnou politiky směrem k realismu, tedy k zavedení účinných komplexních opatření čelících migraci. Takto zdvižený varovný prst může totiž ignorovat pouze politický sebevrah nebo hazardér. Myslím s, že právě zveřejnění zmíněné zprávy německé tajné služby bylo po měsících ticha varovným signálem. Došlo totiž zřejmě k prolomení ledů a začátku procesu změny politiky SRN a tím i EU směrem k řešení nelegální migrační invaze,“ uzavřel Richard Dolejš.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…