Ústecký soud rozhodne, zda komunální volby v Bílině jsou platné

03.10.2019 6:07

Ústecký krajský soud dnes rozhodne, zda výsledky komunálních voleb v Bílině na Teplicku jsou platné. Návrh na opakování voleb v Bílině zamítl soud už po hlasování v roce 2018. Navrhovatel, jenž upozorňoval na domnělé kupčení s hlasy a jiné nesrovnalosti, se poté obrátil na Ústavní soud. Ten stížnosti Pavla Musila ze sdružení Nezávislí v Bílině - HNHRM vyhověl, a krajský soud se tak případem musel zabývat znovu.

Ústecký soud rozhodne, zda komunální volby v Bílině jsou platné
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Krajský soud na základě návrhu Musila nechal už po volbách přehrát 11 videonahrávek. Lidé v nich uváděli, že dostávali 300 nebo 400 korun za to, že vhodí do urny lístky pro konkrétní stranu. Někteří říkali, že k volbám právě kvůli uplácení nešli. V nově nařízeném líčení několik svědků kupčení potvrdilo, další to odmítli.

Spory kolem voleb v Bílině řešil soud už v roce 2014. Tehdy nařídil volby v Bílině opakovat, a to právě kvůli kupčení s hlasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…