Útok v Moskvě: Útočník byl zneškodněn

19.12.2019 17:39

V ústředí ruské tajné služby FSB v Moskvě se dnes střílelo. Podle informací agentury TASS měl při incidentu přijít o život jeden člověk, jenž byl zaměstnancem FSB. Střelba začala krátce poté, co prezident Putin ukončil svou několikahodinovou výroční tiskovou konferenci. Spekuluje se, zdali nebyl útok naplánován tak, aby vypukl jakmile bude ruská hlava státu hovořit k příležitosti ruského dne bezpečnostních služeb.

Útok v Moskvě: Útočník byl zneškodněn
Foto: Reuters / Shamil Zhumatov
Popisek: Policie na místě střelby u sídla KGB

Anketa

Bojíte se Číny?

7%
93%
hlasovalo: 20459 lidí
Jak uvedl server Izvestija, tak v důsledku střelby, která se odehrála poblíž budovy FSB v centru Moskvy, podle aktualizovaných údajů zemřela jedna osoba, a to přímo zaměstnanec Federální bezpečnostní služby. S ohledem na prohlášení zvláštních služeb to zveřejnila agentura TASS.

Útok měl být proveden pouze jednou osobou, ne třemi, jak bylo dříve některými médii uvedeno.

První údaje o útoku přišly kolem 18:20 moskevského času. Bylo oznámeno, že neznámý útočník zahájil palbu v přijímací místnosti FSB, poté vyběhl do ulice Bolshaya Lubyanka a zabarikádoval se v sousední budově.

Střelba začala krátce poté, co prezident Putin ukončil svou několikahodinovou výroční tiskovou konferenci. Motiv útočníka je zatím neznámý. Zdroj blízký FSB ovšem agentuře Reuters řekl, že střelba mohla být naplánována tak, aby se odehrála v době projevu prezidenta Vladimira Putina k příležitosti ruského dne bezpečnostních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…