Už přes 500 trestních oznámení v Kolíně nad Rýnem

10.01.2016 21:11

Policie v Kolíně nad Rýnem má v posledních dnech pořádně napilno. Do dneška totiž registruje už 516 trestních oznámení, která v německém velkoměstě souvisejí s událostmi ze silvestrovské noci. Zhruba ve dvou pětinách případů jde přitom podle agentury DPA o sexuální napadení.

Už přes 500 trestních oznámení v Kolíně nad Rýnem
Foto: PL.cz
Popisek: Policejní těžkooděnci

Jak uvádí DPA dále, podle několika svědků mladí muži arabského a afrického vzhledu v kritickou noc obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali. Agentura si všimla i toho, že velmi rychle roste i počet trestních oznámení, v sobotu jich totiž bylo „jen“ 379.

Policie v Kolíně nad Rýnem nyní vede rozsáhlá vyšetřování a prověřuje asi dvě desítky osob. V neděli zároveň informovala, že v sobotu zadržela v souvislosti s incidenty devatenáctiletého Maročana v Güterslohu. Zajištěný už byl dříve trestně stíhán kvůli různým deliktům.

Volají po přísnějších zákonech

Čelní němečtí politici varují před paušálním odsuzováním migrantů, ale zároveň trvají na přísném potrestání viníků. Představitelé vládní strany CDU kancléřky Angely Merkelové naléhají po hromadných útocích v Kolíně nad Rýnem a dalších městech také na zpřísnění imigračních zákonů.

Už v pátek byl kvůli silvestrovským útokům zproštěn funkce kolínský policejní prezident Wolfgang Albers. Ten čelil kritice mimo jiné i kvůli tomu, že dlouho zamlčoval informace o běžencích mezi podezřelými. Pod tlakem je ale nyní i Ralf Jäger, ministr vnitra nejlidnatější německé země Severního Porýní-Vestfálska.

Incidenty podobné tomu kolínskému se o silvestrovské noci staly i v dalších německých, ale i jiných evropských městech, nicméně nebyly tak rozsáhlé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…